Heren WHV winnen thuis knap van directe concurrent

asperen • De Asperense volleyballers ontvingen zaterdag hun directe concurrent in de strijd om lijfsbehoud. WHV won met 3-1.

Spivo uit Spijkenisse stond tot zaterdag een plek onder WHV, op de tiende plaats van de ranglijst. Een plek die nacompetitie tot gevolg heeft in de vorm van Promotie Degradatie wedstrijden. WHV verdedigde een voorsprong van vier punten, een belangrijke pot voor WHV. De thuisclub startte de wedstrijd prima. Met gevarieerd aanvalsspel werd de verdediging van Spivo ontregeld. Daarnaast stond de verdediging bij WHV prima op de rit. Zo liep de ploeg langzaam weg en werd er met 25-18 een gemakkelijke zege geboekt. Deze veelbelovende start werd in het begin van de tweede set doorgetrokken. Opnieuw bouwde WHV een voorsprong op. De service was niet altijd briljant, maar er zat bij tijd en wijle voldoende druk op om het de tegenstander lastig te maken. Richting einde van de set werd het spel wat onzorgvuldiger. De passing kwam niet meer zo zuiver bij spelverdeler Niels Reder als in het begin van de wedstrijd, waardoor de dreiging op de midden minder werd. Daarnaast liet de ploeg verdedigend wat steekjes vallen. Toch was het WHV dat de set binnensleepte en een 2-0 voorsprong pakte. Helaas werd de dalende lijn doorgetrokken in de derde set. Passend en verdedigend speelde WHV niet op het gewenste niveau en dat bracht de ploeg in de problemen. Te meer omdat de ploeg het aanvallend ook niet opgelost kreeg. Er werd te veel geforceerd, waardoor er fouten werden gemaakt. Ook de korte prikballen misten effect. Aan het eind van de set werden de eerste tekenen van herstel zichtbaar, mede door omzettingen van coach John Kemp. Hoewel de derde set niet werd gered, legde WHV wel de basis voor de vierde set. De vierde set was weer voor WHV. Hoewel het spel niet altijd briljant was, speelde de ploeg goed genoeg om Spivo onder druk te houden. Via prima blokkeringen van Rene Roth werd een kleine voorsprong opgebouwd die niet meer in gevaar kwam. Dankzij de 3-1 zege bouwde WHV de voorsprong uit tot zeven punten met nog vier wedstrijden op het programma. Wel moet WHV nu op bezoek bij de nummers twee en drie van de ranglijst. Zaterdag is Volley Tilburg de tegenstander.