• Ondanks hevige druk van De Merino's hield WNC stand.
• Ondanks hevige druk van De Merino's hield WNC stand. Foto: Wim de Bruijne

Hoop op redding neemt steeds meer toe

Kostbare 4-2 winst voor WNC

waardenburg • WNC behaalde thuis in de inhaalmatch tegen subtopper De Merino's uit Veenendaal een kostbare 4-2 zege. Adrian Koziolek (2), Vincent Verheul en Dyan Baumgartner maakten de Waardenburgse goals, voor De Merino's scoorde Patrick Donkervoort tweemaal. Dankzij deze overwinning nam WNC een duidelijke voorsprong op de twee directe degradatieplaatsen die nu door GDC en Roda Boys worden bezet. Bovendien krijgt WNC zelfs weer zicht op de veilige tiende plaats om degradatieduels in de nacompetitie nog te ontlopen. WNC-trainer Cor Prein was dolblij met de zwaarbevochten 4-2 zege. "Winst was vandaag heel belangrijk. Voor rust hadden we al een ruimere marge dan 3-1 kunnen hebben. In de tweede helft wilden we een snelle tegengoal voorkomen, maar na die mooie 3-2 werd het toch nog spannend. Tot het eind hielden we ons hart vast. Die bevrijdende 4-2 viel pas laat. We hadden dat doelpunt al eerder moeten scoren; dan was het vroeger beslist geweest. Door deze drie punten nemen we ruim afstand van de onderste twee ploegen en krijgen we aansluiting bij de veilige zone boven ons op de ranglijst. WNC heeft alles weer in eigen hand."

Goed begin

WNC begon voor bijna 250 toeschouwers goed en nam al vroeg de leiding. Na een vlotte aanval schoot Adrian Koziolek in de twaalfde minuut raak: 1-0. Defensief blijft WNC echter onzeker. Nog geen enkele keer in deze competitie wist de ploeg de nul vast te houden. Na een kwartier moest WNC-aanvoerder Hendri van Dooijeweert in de doelmond redden toen keeper Arjen Kaasjager door een schot van Patrick Donkervoort was gepasseerd. In de 18e minuut werd het na een communicatiestoornis in de WNC-defensie tussen keeper Kaasjager en libero Kevin van de Velde gelijk. Kevin van de Velde speelde de bal foutief terug langs zijn uitgelopen keeper en Patrick Donkervoort kon de 1-1 simpel het lege doel inlopen. Na dit 'weggevertje' was WNC het ritme even kwijt. Totdat Adrian Koziolek, die in deze competitie nog niet had gescoord, ineens zijn tweede doelpunt van de middag produceerde. In de 32e minuut schoot hij de bal recht door de handen van keeper Jeroen Vrolijk heen in het doel: 2-1. Twee minuten voor rust werd het zelfs 3-1 na een schitterende rush van Vincent Verheul. Zijn schot verdween via Merino's-captain Patrick van de Berkt in doel: 3-1. Die marge was ruim genoeg om WNC met een gerust hart aan de tweede helft te laten beginnen, maar daar bleek weinig van. Gesteund door de stevige wind nam De Merino's meteen het initiatief. Al in de 54e minuut kopte de vrijstaande Patrick Donkervoort uit een verre pass van David Scholte prachtig 3-2 binnen. De WNC-supporters beleefden door het soms onzekere verdedigen van hun ploeg een angstig halfuur. Veel kansen schiepen de bezoekers zich niet, maar WNC wankelde.

Op het laatst dwong WNC ook zelf weer kansen af. Vincent Verheul miste na een actie van Kevin Groffen een reële kans en de net ingevallen Dyan Baumgartner schoot te slap in. In de 87e minuut verrichtte WNC-keeper Kaasjager bij een knal van Patrick van de Berkt een geweldige redding door de bal over de lat te tikken. Bas Smulders bood Baumgartner de kans om de partij te beslissen, maar WNC's invaller stuitte tweemaal op de keeper. Na paniekerig verdedigen bij de thuisclub en weer een redding van Kaasjager, sloeg WNC tijdens de extra tijd alsnog toe. Vincent Verheul scoorde nog niet, maar Dyan Baumgartner strafte knullig verdedigen van de gasten in de 94e minuut tenslotte af: 4-2. Trainer Prein heeft nog alle hoop dat WNC eersteklasser kan blijven: "We hebben na de winterpauze uit zeven wedstrijden dertien punten gehaald. Dat moeten we nu doortrekken. De eerste twee wedstrijden uit tegen JSV in Nieuwegein en thuis tegen koploper Sliedrecht zijn zwaar, maar daarna hebben we tegen Zuidvogels, Geinoord, Woudenberg en VVZ'49 zeker mogelijkheden."