Heukelum door winst steviger op derde plaats

heukelum • Heukelum nam de derde plek in de 3e klasse C steviger in handen. Tegen Drechtstreek won de ploeg met 2-1. Daarmee rekende het af met een concurrent in de strijd om de nacompetitie. Bovendien verloor HSSC'61 bij Wieldrecht.

Op een zonovergoten sportpark De Vriezenwijk troffen twee ploegen in vorm elkaar. Beide ploegen zijn in de derde periode nog zonder puntverlies, maar omdat het een inhaalwedstrijd betrof, keek Heukelum vooral naar de reguliere ranglijst. "We hebben nu een gaatje, maar verder nog niets", wist trainer Arjan de Vries. "We willen meer, want we willen een prijs. We moeten dus zorgen dat we vooral thuis niets meer verspelen." Over negentig minuten was de overwinning van de thuisploeg verdiend. In een vooral rommelige wedstrijd was Heukelum voetballend iets beter en beschikte het vooral voor het doel over wat meer kwaliteit. Voor rust tekende Sil van Putten voor het hoogtepunt door na een halfuur kiezelhard de 1-0 in de kruising te jagen. In het kwartier na rust kregen beide ploegen kansen op een treffer. Heukelum kwam al binnen dertig seconden twee keer goed weg, maar miste zelf ook twee goede mogelijkheden om de score uit te bouwen. Toen Ferry Meijdam toch voor de 2-0 zorgde, leek de Heukelumse zege in veilige haven. Omdat de thuisploeg niet verder weg liep, bleef de spanning lang in de wedstrijd. De 2-1 van Mark Kunst leek in de laatste minuut erg laat te komen, maar in de slotseconde hadden de gasten zomaar nog een punt kunnen pakken. Een gigantische kans was echter niet aan Patrick Tukker besteed. Hij lobde de bal over het doel van Yoerik van 't Pad.