Rhelico in gedachten al bij komende derby

rumpt • Rhelico was er maandag met het hoofd niet bij in de inhaalwedstrijd tegen BZS. De ploeg bakte er weinig van en verloor afgetekend: 0-3.

Op een door de wind geteisterd sportpark Boutenstein liet de thuisclub zodoende dure punten liggen. Het zag Teisterbanders de derde plek steviger in handen nemen. "Zonde, want we doen ons dit helemaal zelf aan", oordeelde trainer Ferry van de Wal. "We hoeven van BZS echt niet te verliezen, maar vandaag was het absoluut niet goed wat we lieten zien."

Derby in de hoofden

De altijd spraakmakende derby van komend weekend tegen Beesd leek al in de hoofden van de spelers te zitten. "De spelers die op scherp stonden, waren vandaag natuurlijk niet van plan geel te pakken. En dat merk je", zei Van de Wal. "Er was amper geloof in een goed resultaat."

Hoewel de eerste helft qua spelbeeld nog redelijk gelijk op ging, stonden de gasten halverwege toch met 0-2 aan de leiding. Halverwege de eerste helft zag doelman Michel Kuipers, normaal altijd een uiterst betrouwbare sluitpost, er niet goed uit. Hij kreeg geen vat op een vrije trap van Casper Ehlhardt. In de rebound mocht Julien Goyet volledig vrij nog een poging wagen. Hij faalde niet: 0-1.

"Een slippertje van de keeper, maar zeker ook van de verdediging. Niemand liep met die jongen mee", stelde Van de Wal vast.

Volgende tik

Vlak voor rust kreeg Rhelico de volgende tik te verwerken. Robbin van der Gun knalde hard de 0-2 binnen. "Ik was er in de rust van overtuigd dat we nog gingen winnen", zei coach Van de Wal, die toen nog dacht dat het matige optreden van zijn ploeg aan de harde wind lag.

Met de wind in de rug en Bertho van Lith als invaller binnen de lijnen hoopte de thuisploeg nog op een goed resultaat. Binnen vijf minuten viel echter de 0-3 via Ehlhardt en bleek de wedstrijd gespeeld. Van Lith was nog dichtbij een eretreffer, maar zijn lob eindigde op de lat.