• Bijna driehonderd leerlingen deden mee.
• Bijna driehonderd leerlingen deden mee. Foto: aangeleverd

Wandelevent brengt tienduizend euro op

asperen • Met de wandeltocht Wandelen voor Water heeft Rotary Leerdam vorige week woensdag tienduizend euro opgehaald. Het geld wordt besteed aan de aanschaf van waterfilters in Ethiopië.

De burgemeesters van Leerdam en Lingewaal gaven woensdagochtend het startsein voor Wandelen voor Water. De sponsorloop werd voorafgegaan door een gastles op de scholen waardoor kinderen bewust werden van het feit dat schoon (drink)water geen vanzelfsprekendheid is. In aanloop naar Wandelen voor Water hebben de schoolkinderen uit groep 7 en 8 hun ouders, familie en buren bereidt gevonden om hen financieel te ondersteunen. Het geld dat de kinderen inzamelden wordt aangevuld met de sponsoring van enkele lokale bedrijven. Bijna driehonderd leerlingen van zes basisscholen uit Asperen, Kedichem en Leerdam deden uiteindelijk mee aan Wandelen voor Water. Ze wandelden zes kilometer met zes liter water op hun rug. Dit moet hen bewust maken van het feit dat veel leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden ook vaak grote afstanden moeten overbruggen voor schoon drinkwater.

Wandelen voor Water is een initiatief van Aqua for All, samen met stichtingen, Rotary Clubs, drinkwaterbedrijven en zelfs gemeenten organiseert deze instelling elk jaar Wandelen voor Water. De campagne vindt plaats in de weken rondom Wereldwaterdag (22 maart).

Rotary Leerdam en Omstreken besteedt de opbrengst van Wandelen voor Water dit jaar aan waterfilters in Ethiopië. Hiermee kan een gezin zelf vier liter water per dag veilig en schoon filteren.