• Zicht op Manarola, een van de vijf Cinque Terre dorpen langs de Italiaanse kust.
• Zicht op Manarola, een van de vijf Cinque Terre dorpen langs de Italiaanse kust. Foto: aangeleverd

Taalcursussen Spaans en Italiaans in GO

leerdam • Met de ontluikende lente in volle gang, beginnen de vakantiekriebels naar zonnige bestemmingen weer op te spelen. Daarom start stadspodium GO dit voorjaar in samenwerking met Volksuniversiteit West-Betuwe met vakantiecursussen Spaans en Italiaans.

Tijdens de cursussen in GO leren deelnemers op een ontspannen wijze hoe ze zich in elementair Spaans of Italiaans kunnen uitdrukken op verschillende momenten tijdens hun vakantie. Denk aan welbekende situaties zoals het vragen van de weg in een pittoresk plaatsje, het begrijpen van de menukaart in een lokaal restaurant of het bestellen van een ambachtelijk schepijsje. De cursussen vormen een goede basis en voorbereiding voor de vakantieganger die de Spaanse of Italiaanse taal lief heeft. Tijdens de cursussen wordt er vooral gefocust op gesprekstaal en zal er weinig tijd worden besteed aan lastige grammatica. De in de lessen geleerde stof kan thuis verder geoefend worden met behulp van het voorgeschreven lesboek met cd. Naast de taal, worden er nuttige tips over het reizen in Spanje en Italië gegeven en is er aandacht voor de cultuur van het land.

Algemene informatie

De cursus Spaans bestaat uit zes wekelijkse lessen vanaf dinsdag 12 april van 13:30 tot 15:30 uur. De lessen worden gegeven door Isbel Pool, een vijftien jaar geleden voor de liefde naar Nederland vertrokken Cubaanse. Zelf zegt ze daarover: "Nederland is mijn tweede land geworden, maar ik blijf in hart en nieren Cubaanse, vol temperament en gezelligheid. Hasta pronto!"

De cursus van de Volksuniversiteit West-Betuwe vindt plaats in GO en kost 88,50 euro.

De vakantiecursus Italiaans start een dag later op woensdag 13 april en bestaat ook uit zes wekelijkse lessen van 13:30 tot 15:30 uur. Marije Stelling neemt de cursisten mee naar 'la dolce vita.' Ze is afgestudeerd in Italiaanse taal- en letterkunde en geeft al sinds 2000 les aan de Volksuniversiteit West-Betuwe: "Ik bied als docent structuur, kennis, een veilige leeromgeving én humor. Gezamenlijk maken we er een leerzame ontspannen cursus Italiaans van." Deze cursus in GO kost ook 88,50 euro.


Meer taalcursussen

Voor mensen die al bedreven zijn in het Italiaans en Spaans en graag een andere taal willen leren, is er goed nieuws. In het nieuwe theaterseizoen van stadspodium GO gaat de samenwerking met de Volksuniversiteit West-Betuwe groots door. Naast uitgebreidere cursussen Spaans en Italiaans, worden er dan ook cursussen Frans, Engels, Arabisch en Turks aangeboden. Meer informatie over de taalcursussen is te vinden op de site van GO.


q www.go-leerdam.nl