• Frank Clements namens Herovina in actie tegen Vuren.
• Frank Clements namens Herovina in actie tegen Vuren. Foto: Eigen foto

Frank Clements held van de dag

herwijnen • Herovina rekende zaterdag ruim af met Well. Op De Kol werd het liefst 5-0 voor de thuisploeg. Lang zag het daar niet naar uit, totdat nota bene verzorger Frank Clements binnen de lijnen kwam. Prompt scoorde hij tweemaal en werd daarmee de held van de Herwijnse ploeg.

Het scorebord gaf 60 minuten aan toen trainer Gert-Jan Potters de 34-jarige Clements van de bank riep om te gaan warmlopen. "Toen hij dat zei, vertelde ik hem wel dat ik daar een tijdje voor nodig had. Een half uur invallen vond ik voor mijn doen erg lang." Koud in het veld zorgde verzorger Clements ervoor dat Herovina de marge verdubbelde. "Een erg komisch moment natuurlijk", blikt hij terug.

Gouden wissel

"Maar iedereen moest er hard om lachen. Een gouden wissel, wat dat betreft. Ik train eens per twee weken en speel tijdens deze perioden hooguit een helft mee met het tweede elftal. Meer kan mijn lichaam niet aan, omdat ik in het verleden onder andere mijn voorste kruisband tot twee keer toe heb afgescheurd. Op mijn 23ste heb ik daarom ook vroegtijdig moeten stoppen bij de hoofdmacht van Herovina." Nadat hij ook de derde treffer voor zijn rekening nam, was hij zelfs dichtbij een hattrick. "Maar na twee rake kopballen belandde een schot jammer genoeg op de kruising." Clements, in Herwijnen en omstreken ook wel 'Der Bomber' genoemd, kwam dit seizoen al een keer eerder binnen de lijnen voor zijn club. "Dat was op bezoek bij Schelluinen. Daar kreeg ik tien minuten speeltijd, maar ik meen dat ik geen enkele bal heb aangeraakt. Of hij komende zaterdag in de basis start tegen Noordeloos, laat Clements in het midden. "Ik zeg altijd tegen de trainer: 'Niet nodig, is niet doen', maar als hij me nog eens nodig heeft, weet hij me te vinden."

Leendert Kamsteeg