• Kjell Roerbag begint het seizoen met een overwinning.
• Kjell Roerbag begint het seizoen met een overwinning. Foto: aangeleverd

Kjell Roerbag begint met winst

oldebroek • De eerste wedstrijd van de landelijke jeugd competitie mountainbiken 2016 werd zaterdag verreden in Oldebroek. Kjell Roerbag uit Vuren won deze openingswedstrijd.

Na de winter, waarin Kjell veel wedstrijden op de cyclocrosser heeft gereden, was het spannend om aan de start te staan van een nieuw seizoen. In Oldebroek bij Zwolle ligt een parcours dat deels is uitgezet in het bos en voor een deel op een bmx baan. Hierdoor ontstaat een technisch, maar conditioneel zwaar parcours, waar veel van de renners wordt gevraagd. Kjell had een prima start en al gauw ontstond er een kopgroep met drie renners, bestaande uit Twan van der Drift, Stein Willemsen en Kjell Roerbagg. Stein kreeg pech - zijn ketting liep eraf - en moest in de achtervolging. In de derde ronde kwam Kjell Roerbag ten val en moest zijn stuur rechtzetten, voor hij verder kon. Twan van der Drift kon hierdoor uitlopen. Na de pech van Stein en Kjell kreeg Twan op zijn beurt te maken met een aflopende band, waardoor hij zijn wiel moest wisselen. Hierdoor kon Kjell aansluiten en een gaatje slaan. Kjell rook zijn kans en besloot Twan onder druk te zetten. Twan kwam tot op 15 seconden, maar het gat dicht rijden lukte niet. Na 59 minuten voluit fietsen kwam Kjell Roerbag met een voorsprong van 50 seconden op Twan van der Drift als winnaar over de streep. Voor de mountainbiker uit Vuren een prima begin van het seizoen en een bevestiging dat hij in vorm is. Jan van Arckel was goed vertegenwoordigd in Oldebroek met nog een podiumplaats voor Luuk Wolthuis uit Hank, die als eerste eindigde bij de jongens categorie 2. De volgende wedstrijd wordt zaterdag gehouden in Berlicum.