Leerdam Sport gaat ook tegen Tricht onderuit

leerdam • Elke week komt rechtstreekse degradatie voor Leerdam Sport dichterbij. Zaterdag werd thuis tegen Tricht met 1-3 opnieuw verloren. Slechts uit een penalty redde de thuisclub na rust de eer.

Bij Leerdam Sport ontbrak spits Ray Kant vanwege het vrijgezellenfeest van zijn broer. Bovendien vielen Jeffrey van Bruchem (knie) en Marko Luksen (lies) geblesseerd uit. Na bijna een half uur sloeg Tricht met twee goals kort achtereen toe. Uit een corner kopte Rein Bastiaanse raak: 0-1. Even later had Bastiaanse weer succes. Zijn lage schot ging via de paal in het doel: 0-2. Met een schot van Marek Verweij net naast, kwam Leerdam Sport één keer dichtbij een tegentreffer. Dylan Victory trof voor Tricht kort na rust keihard de lat. Na een aanval over links liep Tricht even later toch tot 0-3 uit. René van Soelen omspeelde keeper Ridvan Elmaci en gaf de bal voor doel waar Aimen Seqqal afrondde: 0-3.

Penalty

Uit een penalty na een overtreding van Ruben Lambregts kreeg Leerdam Sport nog even hoop. Juarth Leihitu benutte de strafschop beheerst (1-3), maar veel meer kon de thuisclub niet afdwingen. Tricht liet ook weinig meer zien. Tot een solo van Seqqal ruim een kwartier voor tijd. Keeper Elmaci keerde het schot van René van Soelen. Pal voor tijd werd Tricht tweemaal gevaarlijk, maar het bleef 1-3. Zo bleven de gasten in de race voor de derde periode. Leerdam Sport heeft andere sores. Het perspectief om de twee directe degradatieplaatsen te ontlopen, verschrompelt steeds meer.