• Stijn Schüller (midden) rots in de branding in de verdediging van Heukelum.
• Stijn Schüller (midden) rots in de branding in de verdediging van Heukelum. Foto: Rick den Besten

Stijn Schüller wil hogerop met Heukelum

heukelum • Stijn Schüller (24) maakte afgelopen seizoen de overstap van SV Meerkerk naar Heukelum. Bij zijn nieuwe club won hij dit seizoen al de Proxsys Champions Cup, maar in de derde klasse grijpt zijn ploeg vooralsnog naast de prijzen.

Zijn oude club legde een week geleden beslag op de tweede periodetitel in 2F. Zuur? "Nee hoor", zegt Schüller. "Heel knap van ze wat ze hebben gepresteerd. Uiteraard heb ik er even over nagedacht hoe mooi het zou zijn als ik er nog speelde, maar ik sta nog steeds achter mijn keuze. Ik gun Meerkerk het allerbeste en spijt van mijn overstap heb ik nog niet gehad."

Na een 'aftastend' begin heeft de 24-jarige centrumverdediger zijn plek in het elftal gevonden. "Ik wist van Heukelum dat ze vorig seizoen hoog waren geëindigd en dat er veel individuele kwaliteit in de selectie zat."

Structuur

De eerste weken merkte ik vooral dat de structuur zoals ik die bij Meerkerk kende ontbrak. Er ontstonden gaten in het team op momenten dat dat niet mocht gebeuren. We werken er met zijn allen hard aan om dat te finetunen en merken ook dat het steeds beter gaat. Over mijn eigen seizoen ben ik vooralsnog wel tevreden." Gezien de vele clean sheets een terechte opmerking. Al acht keer hield de ploeg van trainer Arjan de Vries dit seizoen 'de nul', iets wat geen enkel ander team kan zeggen. "Met Mats van Os naast me is het prettig voetballen. We voelen elkaar goed aan en met Lars van Honk op de positie van verdedigende middenvelder zit er ook goed voetbal in de ploeg. Voorin scoren we bijna altijd en ook via de counter kunnen we aardig uit de voeten. Als het verdedigend staat, gaan we in de rest van het seizoen nog veel punten pakken."

Omhoog

Hoewel er pas 22 goals werden geïncasseerd, bezet Heukelum op dit moment de vierde plaats. Vorige week deed Schüller met zijn ploeg goede zaken in de strijd om plaats twee. Van Wieldrecht werd aan de Groeneweg met 3-0 gewonnen. "Een mooi begin van de derde periode. Want uiteindelijk willen we met deze selectie gewoon omhoog. Hoewel dat niet per se dit seizoen hoeft, zou het mooi zijn als we het kunnen bewerkstelligen. En we hebben er ook echt de ploeg voor. Op korte termijn zie ik niemand de club verlaten en er loopt genoeg talent rond om in de tweede klasse mee te kunnen", klinkt het overtuigend.

Wil Heukelum promoveren, dan zal de wisselvalligheid er wel uit moeten, erkent Schüller. "We winnen dit seizoen met 4-0 van lijstaanvoerder Brederodes, maar lijden ook een nederlaag bij Streefkerk. En we gaan zelfs twee keer onderuit tegen Ameide. Als we dat eruit krijgen en de puntjes op de 'i' zetten, kunnen we de stap omhoog zeker aan."

Leendert Kamsteeg