• Vroeg in de topper had de bal ook al op de stip gekund.
• Vroeg in de topper had de bal ook al op de stip gekund. Foto: Rick den Besten

Danny Verwolf: 'Zwaarste wedstrijd van het seizoen'

Haaften wint heerlijke topper

schelluinen • In een zinderende pot, die af en toe op het randje werd gestreden, wist Haaften tegen Schelluinen aan het langste eind te trekken. De bezoekers hadden aanvankelijk de touwtjes in handen, maar de gastheren knokten zich terug in de wedstrijd met een flinke dosis spanning tot gevolg. "Ik denk dat wij vandaag beter waren in het benutten van kansen", glunderde Haaften-aanvaller Danny Verwolf. "Zij moesten komen, want zij staan op achterstand, dus wilden we ze vanaf minuut één vastzetten, zodat zij niet konden opbouwen."

Daar slaagde zijn ploeg in. Al in de vierde minuut had de bal wellicht op de stip gemoeten toen de doorgebroken Verwolf in de rug werd geduwd. Dat zou Nicky van Driel ook meteen een rode kaart hebben opgeleverd en de wedstrijd om zeep hebben geholpen. Scheidsrechter Wijnings, die iets te ver van het voorval was verwijderd, wuifde het echter weg. Na een kwartier was het wel zover. Opnieuw werd er een overtreding gemaakt op Verwolf en Wijnings wees nu wel resoluut naar de stip. Daar wist aanvoerder Johnnie Noorthoek wel raad mee: 0-1. Met ruim twintig minuten op de klok greep Schelluinen-trainer Wout Lems in. Hij haalde Tom Peverelli, die al geel had, eruit en bracht Dylan van Genderen in. Vanaf dat moment kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd. Zo kon Paul Luzineau vanuit een vrije trap van Roy Stuiver van dichtbij inschieten, maar zijn inzet ging over. Kort voor rust viel de gelijkmaker dan toch. Ook Schelluinen mocht een strafschop nemen en Colin de Jong schoot beheerst binnen. Een minuut later was het echter alweer 1-2 dankzij een prachtige volley van Michael Smit.

Communicatiefout

Schelluinen mocht opnieuw in de achtervolging en deed dat in de tweede helft met verve. Opnieuw schoot Luzineau van dichtbij over. De grootste kans was echter voor Stuiver. Na een communicatiefout tussen Jeffrey Wolf en Gijs van Dijk kon Yoeri Duyzer de bal terugleggen. Stuiver kon vervolgens voor open doel binnen knallen, maar schoof de bal met de binnenkant van de voet net naast.

Kort daarop viel Thijmen Gerringa in bij Haaften en net twee minuten in het veld besliste hij het duel. Hij kopte de 1-3 binnen na goed voorbereidend werk van Verwolf. "Ik had geen kracht meer om door te gaan dus dacht: ik geef 'm maar voor. Het mooie is, normaal kopt hij nooit en vandaag doet hij het perfect." Dat kon zijn trainer Denny van Geffen onderschrijven. "We hebben vanochtend nog een gesprek met hem gehad om te zeggen dat hij meer met het hoofd moest doen. Pakt toevallig direct goed uit!"

Schelluinen gaf zich echter nog niet gewonnen. Remon de Kreij was nog eens met het hoofd dicht bij een goal en Colin de Jong moest toezien hoe doelman Remie van der Meijden knap redding bracht op zijn inzet.

In blessuretijd stuurde Jordy Perdon Sam Onink weg en hij bepaalde de eindstand op 1-4. "We hadden vandaag een beetje mazzel met die snelle 1-2", oordeelde Verwolf. "Anders had het nog alle kanten op kunnen gaan. Dit was de zwaarste wedstrijd van het seizoen, maar ook de lekkerste. Ik ben compleet kapot."

Ziek

"Ik ben hier goed ziek van", treurde Schelluinen-coach Lems na afloop. "Een goede reeks van tien overwinningen en twee gelijke spelen is nu voorbij. Toevallig was onze vorige nederlaag ook tegen Haaften. "We hebben een beetje opportunistisch gevoetbald in de eerste helft. Mijn vroege wissel had twee redenen. Peverelli had al geel en hij had bovendien geen vat op zijn tegenstander. We komen vervolgens op gelijke hoogte, maar direct die 1-2 daarna is bepalend. Haaften heeft een goed team. Hopelijk verliezen ze nog een paar keer en weten wij dan wel de punten te pakken."

Van Geffen was in zijn nopjes met de zege, maar denkt niet dat de rol van Schelluinen al uitgespeeld is. "Het gat is nu zeven punten, maar Schelluinen is nog niet uitgeschakeld."

"Zij hebben veel wisselingen op het middenveld en dat is lastig te verdedigen. Bij vlagen speelden zij vandaag verzorgder voetbal dan wij. Wij hebben veel kracht en snelheid voorin, maar voetballend moet het beter."