• Guido Luiten scoorde voor LRC het eerste doelpunt.
• Guido Luiten scoorde voor LRC het eerste doelpunt. Foto: DBRN Fotografie

LRC geeft voorsprong prijs

leerdam • LRC liet een mooie gelegenheid onbenut om de positie in de degradatiestrijd te verbeteren.

Thuis tegen Sparta Nijkerk gaf LRC na rust tweemaal een voorsprong prijs, zodat de Leerdammers met 2-2 genoegen moesten nemen. Voor trainer Marcel van Steenis een bittere teleurstelling: "Om gek van te worden. Als we maar de helft van de kansen benutten, hadden we gewonnen. Daarom staan we ook onderaan en hadden we tot vandaag pas 14 keer gescoord. Zoveel kansen mag je op dit niveau niet missen. Zuur, want we voetballen beter dan vorig seizoen en bleven ook na tegenslag vol voor winst gaan. Maar we maken het niet af. Ook op het eind nog tweemaal." Al vroeg had LRC de leiding moeten nemen. Guido Luiten trok de bal terug naar Mounir el Ouazizi, die echter naast mikte. Tien minuten voor rust werd een vrije trap van Mounir el Ouazizi door keeper Kevin Rijnvis overgetikt. In de 52e minuut schoot Guido Luiten de thuisclub naar een verdiende 1-0 voorsprong. LRC gaf het initiatief prijs en kreeg het steeds lastiger. In de 77e minuut werkte Mo Houdoe slecht weg en Frank Tervoert profiteerde met een lage knal: 1-1. LRC toonde veerkracht en nam in de 86e minuut opnieuw een voorsprong. Na voorbereiding van Rogier Gerritsen en Danny van Steijn benutte Mounir el Ouazizi de rebound: 2-1. Die marge kon LRC amper drie minuten vasthouden. Toen maakte Tim Muller gelijk: 2-2. In de extra tijd had LRC nog kunnen zegevieren. Invaller Jerraynell van der Pol en Mounir el Ouazizi misten evenwel riante kansen. Dus bleef het 2-2. Zo miste LRC de kans om nummer voorlaatst SVL te overtroeven.