• De drie instap winnaressen Sara, Evy en Christiënne.
• De drie instap winnaressen Sara, Evy en Christiënne. Foto: Spirit

Spirit succesvol bij voorwedstrijd

zijderveld • De D2 turnsters van Spirit uit Leerdam deden zaterdag mee aan hun tweede voorwedstrijd. Er werd goed gepresteerd, want voor vijf turnsters was er een podiumplaats.

De wedstrijden werden gehouden in Zijderveld. De pre-instap meisjes Ben Hui Boer en Julia Mekenkamp turnden hun eerste voorwedstrijd al zeer goed en ook deze wedstrijd staken ze met kop en schouders boven de rest uit. Het verschil met de andere turnsters was maar liefst drie punten. De meisjes lieten op alle toestellen mooie, strakke oefeningen zien, waardoor de jury hoge waarderingen gaf. Ben Hui werd eerste met 0,05 punten voorsprong op Julia, die de tweede prijs in de wacht sleepte. Deze jongste categorie kan zich nog niet plaatsen voor de Districtskampioenschappen, maar doet bij deze wedstrijden vooral ervaring op.

Bij de meisjes Instap D2 turnden Sara Vonk, Bente Reder, Evy Sijahailatua, Merel Sijahailatua en Christiënne van Heemst hun wedstrijd. Evy won de 1e prijs, Sara de 2e en Christiënne de 3e prijs. Merel werd 7e en Bente 9e. Ze turnden allemaal een goede balkoefening en niemand viel van de balk. Evy scoorde hier het hoogst van alle 30 deelneemsters. Bij 'vloer' turnden ze allemaal een overslag als bonus. Alle Spiritmeisjes turnden bij dit onderdeel in de top 10. Evy had de hoogste score bij sprong, Sara de hoogste score bij het onderdeel brug.

Na hun eerste voorwedstrijd waren Merel en Christiënne al zeker van een plaats in de regiofinale. Door hun goede prestaties van zaterdag hebben ook Sara en Evy zich geplaatst voor de finale op 23 april in Culemborg. Voor Bente is het nog even afwachten of ze zich heeft gekwalificeerd.