• De finalisten van het Sneeuwklokjestoernooi.
• De finalisten van het Sneeuwklokjestoernooi. Foto: TC De Belt

Sneeuwklokjestoernooi De Belt succes

heukelum • Tennisclub De Belt uit Heukelum organiseerde afgelopen week voor de tweede keer het Sneeuwklokjestoernooi. Met 71 koppels en 125 deelnemers kende dit winterinvitatietoernooi een opvallend sterk deelnemersveld.

De deelnemers waren afkomstig van veel verschillende verenigingen uit de wijde omtrek.

Nieuw dit jaar was de herendubbel 3, gewonnen door Dennis Reijngoud en Jos van Doorn van tennisschool Tom Kreemers, sinds april vorig jaar verbonden aan TC de Belt. Door tot 5-2 uit te lopen, wisten Bennie van Es en Edwin den Besten het aanwezige publiek stil te krijgen.

Duidelijk

Toch trokken Dennis en Jos de partij duidelijk naar zich toe door de eerste set met 7-5 te winnen. De tweede set leek een zelfde verloop te krijgen. Maar na met 2-1 te zijn voorgekomen, kwam er geen vervolg en ging de winst na vijf games op rij naar Dennis Reijngoud en Jos van Doorn.

Hoewel de weersverwachtingen de hele week ronduit slecht waren, konden alle wedstrijden gewoon doorgang vinden en liet zelfs de zon zich in het finaleweekend zien.

Speelkalender

Toernooidirecteur Miriam Messchaert en de toernooileiding - Jan van Zee, Frank van Rietschoten en Nathan van der Linden - waren zeer tevreden over het verloop van het toernooi, dat volgend jaar zeker weer op de speelkalender komt te staan.

Ook culinair neemt dit toernooi een bijzondere plaats in. Met huisgemaakte saté, erwtensoep en soto na elke gespeelde partij, wisten Frank en Betty van Rietschoten de toernooideelnemers dag na dag te verrassen.

Sneeuwklokje

Alle winnaars kregen na afloop van het toernooi een plantenbakje met een sneeuwklokje mee naar huis om in de tuin te planten. Een handig geheugensteuntje: zodra volgend jaar de sneeuwklokjes zich weer laten zien, is het tijd om je opnieuw voor het sneeuwklokjestoernooi in te schrijven.

Winnaars

Na een spannende strijd kwamen in de diverse categorieën de volgende toernooiwinnaars uit de bus.

HD3: Jos van Doorn en Dennis Reijngoud, GD5: Petra Vredenduin en Joop van Mourik, HD6: Ron Kon en Arnold de Wit en HD7: Joop de Wit en Piet Abbel.

DD7: Ria van Klei en Hennie van Meeteren, GD7: Josje Verhoeven en Dick Bergwerff, HD8: Patrick van Hemert en Ricardo Weiss.

DD8: Liesbeth Kaldenberg en Mirjam Oomens en GD8: Brenda de Beer en Toby Ellsen.

q www.tcdebelt.nl