Kostbare punten voor heren WHV

asperen • De heren van WHV hadden afgelopen zaterdag ATAK'55 uit Waspik op bezoek. Tegen de nummer drie van de ranglijst werd een bijzonder nuttige 3-1 overwinning geboekt.

Daarmee pakten de volleyballers uit Asperen vier welkome punt in de strijd om lijfsbehoud. Met nog vijf wedstrijden te gaan, staat de ploeg nog altijd op plek negen op de ranglijst. Een plaats die veiligheid biedt, maar die de ploeg wel tot het einde van het seizoen moet zien vast te houden.

Tegen ATAK'55 zette WHV in ieder geval een nuttige stap in de goede richting. Er werd hard gewerkt en bij vlagen zeker ook zeer behoorlijk spel afgeleverd. Dat leverde een spannende wedstrijd op, waarbij beide ploegen dicht bij elkaar in de buurt bleven. Steeds als WHV afstand leek te nemen, kwam er een fase bij de Asperense ploeg waarin het even niet lukte.

Positief

Toch knokte de ploeg zich daar steeds weer uit door positief te blijven en te blijven geloven in de overwinning. Alleen in de derde set lukte dit even niet. Toen liet de ploeg aan het eind van de set een voorsprong glippen door een opeenvolging van persoonlijke fouten. Maar WHV herstelde zich mentaal prima in de vierde set. De teleurstelling werd overwonnen. En hoewel de Asperense volleyballers continu de hete adem van ATAK'55 bleven voelen, knokten ze zich met steun van hun thuispubliek - via een spannende slotfase - naar de 3-1 overwinning.

WHV heeft nu twee vrije zaterdagen, waarna op 26 maart in Asperen de confrontatie wacht met directe concurrent Spivo uit Spijkenisse. Deze ploeg staat op de gewraakte tiende plek op de ranglijst die leidt tot het spelen van nacompetitie. Voor beide ploegen zijn de belangen dus groot, waardoor dit ongetwijfeld een spannende wedstrijd zal opleveren.