Belangrijke winst WNC in degradatiekraker

eethen • WNC wist zaterdag de degradatiekraker tegen GDC in de slotminuut te winnen: 1-2. Aanwinst Vincent Verheul werd het goudhaantje.

Trainer Cor Prein was na afloop opgelucht. "Als je in de laatste minuut nog drie punten pakt, ben je dolblij natuurlijk. We hebben nu nog negen wedstrijden. Als wij wedstrijden gaan winnen - en dat is haalbaar met dit team - dan ben ik er van overtuigd dat het z'n vruchten af gaat werpen."

Wissels

Ik had drie aanvallende wissels vandaag en dat pakte goed uit met de winnende 1-2 van Vincent Verheul", stond de trainer van WNC er na de wedstrijd opgeruimd bij.

Nadat de thuisploeg de paal raakte en WNC een paar keer keeper Wesley van der Wardt mocht testen, leken beide ploegen toch met 0-0 te gaan rusten. Totdat WNC-er Koziolek over het been van Benjamin Vos buitelde. Vanaf elf meter zette Senaid Jukic de Waardenburgers gedecideerd op een 0-1 voorsprong. GDC-trainer Marco de Jong was het bepaald niet eens met die strafschop, liet dat duidelijk merken en kreeg van scheidsrechter Henshuijs de rode kaart.

Levendig

De tweede helft werd een stuk levendiger dan de eerste helft. GDC zette flink aan om de schade te repareren. Dat lukte al binnen zes minuten. Invaller Menno Schouten trok de bal voor en Mitchell Landsbrug zorgde met een lichte kluts voor de 1-1.

Winst

In de resterende tijd gingen beide ploegen op zoek naar de winst. Een tweede poging van Landsbrug werd nog tot hoekschop gewerkt. Aan de andere kant redde keeper Van der Wardt miraculeus op een inzet van Hendri van Dooijeweert.

De spanning bleef wie er met de volle winst vandoor zou gaan. Dat werd in de laatste minuut WNC, na een geslaagde uitbraak. De tussentijds van FC Lienden gekomen Vincent Verheul (ex-LRC Leerdam) was van grote waarde. Hij behield de rust en schoof de winnende 1-2 binnen.