Eén goede helft levert Asperen te weinig op

asperen • Op basis van het spel was de 1-1 remise tussen Asperen en Streefkerk een terechte uitslag. Toch liet Asperen na een belangrijke driepunter te pakken.

Waar Asperen voor rust de touwtjes in handen had, waren de gasten in de tweede helft de betere ploeg. Maar juist in de periode dat de ploeg van Richard Smaal onder druk stond, had de wedstrijd in Asperens voordeel beslist kunnen worden. "De situatie met Tareq Ibrahim en Michiel den Hartog was cruciaal", doelde Smaal op de grote kans die beide spelers tien minuten na rust kregen. "Als die erin gaat, wordt het 2-0 en ik denk dat we dan het potje uithalen."

In de eerste helft was Asperen scherp en gretig en had het zichzelf een betere positie kunnen verschaffen dan de 1-0 ruststand. Die kwam al na vier minuten op het scorebord. Den Hartog kreeg de bal net buiten het strafschopgebied voor zijn voeten en haalde schitterend uit: 1-0. Na rust waren de rollen omgedraaid, maar kreeg Asperen de grootste kansen. Middenvelder Ibrahim verzuimde zeker twee keer te scoren. Door die missers werd een foutje van Asperen-doelman Dennis Rooijakkers wel erg duur. Een corner van Jaro Lieuwen werd getoucheerd en liet Rooijakkers kansloos.

Tien minuten voor tijd kreeg Martin de Jong zijn tweede gele kaart en mocht dus inrukken van de Brakelse arbiter Arno van Dalen. Asperen wist daar echter niet van te profiteren. "Na rust ging Streefkerk meer druk zetten en wij waren aan de bal niet goed genoeg om daar onderuit te voetballen. Toch hadden we vandaag kunnen winnen", baalde Smaal.