• Max Vermeulen loopt mee als 'ervaringsdeskundige'.
• Max Vermeulen loopt mee als 'ervaringsdeskundige'. Foto: aangeleverd

School steunt Max bij Alpe d'HuZes

leerdam/gorinchem • Groep acht van basisschool Samen Onderweg uit Gorinchem heeft het initiatief van Leerdammer Max Vermeulen om de Alpe d'Huzes te lopen omarmd.

Daarmee willen de kinderen net als Max een bijdrage leveren aan het KWF. Het KWF zet zich al jaren in om onderzoek naar geneesmethode tegen kanker te faciliteren. Ook doet het KWF aan preventie, onderwijs en voorlichting. Bekend zijn hun spotjes tegen roken.

Max is de vader van Judith, leerkracht van de betreffende klas. De kinderen hadden tijdens een groepsgesprek naar aanleiding van een scheldpartij met woorden als 'kanker...', gehoord dat de vader van de juf ook kanker heeft.

Afgelopen week heeft Max in groep acht de onderwerpen KWF, wat is kanker en Alpe d'Huzes besproken. "De kinderen waren erg geïnteresseerd en wisten al best veel over het onderwerp. Vaak hadden ze ervaringen met deze ziekte. Een opa, tante of een oma die aan kanker overleden is", vertelt Max.

De kinderen onder leiding van juf Judith hebben een heuse werkgroep gevormd met een voorzitter en penningmeester. Samen hebben ze een actieplan opgesteld. Ze zijn erg enthousiast en vinden belangrijk dat deze gevreesde ziekte wordt teruggedrongen. Er leven allerlei ideeën om geld in te zamelen binnen de werkgroep.

Max zal zelf aan Alpe d'Huzs lopend meedoen als 'ervaringsdeskundige'. Hij heeft met zijn dochter Ingrid een team onder de naam 'Trionfo a Piedi' dat uiteraard ook geld inzamelt voor het KWF. Ze zijn te volgen via de blog:

q deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teamtrionfoapiedi