• Veel reuring tijdens koopavond in Leerdam Centrum.
• Veel reuring tijdens koopavond in Leerdam Centrum. Foto: Nico van Ganzewinkel

Wennen aan koopavond nieuwe stijl

leerdam • De organisatoren van de Happy Hours in Leerdam zijn tevreden over het verloop van de eerste koopavond 'nieuwe stijl'. "De activiteiten sloegen aan."

Aan de andere kant stellen ze ook vast dat het afgelopen vrijdagavond nog niet overdreven druk was in de binnenstad. "Maar dat komt langzaam maar zeker. Zoiets moet groeien. Daar hopen we de komende maanden aan te gaan werken."

Meevaller

Meevaller was in ieder geval dat na alle regen eerder op de dag het vrijdagavond droog was. Prettige bijkomstigheid voor de leden van theatergroep La Troupe die met hun ludieke acties de straten opfleurden, het dixielandorkest dat muzikaal door het centrum toerde en de stadsomroepers die de speciale aanbiedingen van die avond aankondigden.

Reuze gezellig

"De mensen die er waren vonden het reuze gezellig. De klanten waren enthousiast over de activiteiten in de stad. La Troupe ging interactief met het publiek aan de slag en ook die fietsende muzikanten bleken een schot in de roos. Mensen maakten foto's en filmpjes en hebben die later op Facebook geplaatst. Dat bewijst in ieder geval wel dat ze het leuk vonden", vertelt LOV-bestuurder John Spruijt.


Zijn collega Peter van Opijnen constateert dat bij een groeiend aantal klanten het besef leeft dat het in ieders belang is dat Leerdam een vitale binnenstad heeft. "Mensen vertellen dat ze achter ons initiatief staan om de koopavond nieuw leven in te blazen en dat ze er bewust over nadenken om vaker in Leerdam te gaan shoppen. Ook dat is een positieve ontwikkeling. Dat hebben we in ieder geval al bereikt."

Lange adem

Beide ondernemers benadrukken dat het een zaak van de lange adem is om de klanten op vrijdagavond weer massaal de stad in te krijgen. "Dat moet groeien. Daarom gaan we met de acties in ieder geval door tot komende zomer, waarschijnlijk tot half juli."

"Met de Happy Hours volop aantrekkelijke aanbiedingen, maar ook met allerlei ludieke acties. Komende vrijdagavond wandelt er weer een band door het centrum. Bovendien gaan we met het weer de goede kant op. Het wordt straks voorjaar, het blijft langer licht. De temperaturen worden van lieverlee aangenamer, zodat het straks prima toeven is op alle terrasjes.

Komend weekend geven ze al heel aardig weer op. Ook dat zorgt voor meer reuring en gezelligheid in de stad. We hebben er echt alle vertrouwen in dat de koopavonden weer een ouderwets succes worden."

André Bijl