Gezocht: coaches voor mantelzorgers

leerdam • Gemeente Leerdam wil in kaart brengen hoeveel mantelzorgers in de gemeenten overbelast zijn. Daarom zoekt Leerdam samen met Stichting Welzijn naar netwerkcoaches die huisbezoeken afleggen.

Er worden in totaal vijf netwerkcoaches gezocht die zich willen inzetten om mantelzorgers in de gemeente Leerdam te helpen bij het vergroten en versterken van hun netwerk. Mantelzorgers kunnen soms wel wat extra support gebruiken. Ze zijn vaak overbelast en vermoeid. Dit wil de gemeente Leerdam in kaart brengen om de burgers zorg op maat te bieden.

Netwerkcoaches kunnen samen met de mantelzorgers en plan maken op basis van het opgebouwde netwerk. Mensen die hun bijdrage willen leveren aan dit project, moeten in staat zijn zelfstandig te werken, beschikken over voldoende inlevingsvermogen en een coachende achtergrond hebben.

Stichting Welzijn biedt de netwerkcoaches een basistraining aan, deze start op woensdag 8 juni. De training bestaat uit twee hele dagen, dinsdagen 8 en 22 juni en twee halve dagen op dinsdagen 5 juli en 13 september. In de periode voorafgaand wil Stichting Welzijn eerst in gesprek met de aanmelders.

Meer informatie verkrijgen of aanmelden kan bij Marianne Kats via 0345-637363, 06-19363190 of mkats@stichtingwelzijn.nu.