• WNC verzuimde te winnen in het degradatieduel tegen Roda Boys.
• WNC verzuimde te winnen in het degradatieduel tegen Roda Boys. Foto: Gerald van Zanten

Gasten vergeten kansen te benutten in degradatiekraker

Kansen missend WNC onderuit

aalst • Niet zo verwonderlijk want in het cruciale degradatieduel bleven de punten in Aalst (2-1). Voor WNC waren de druiven bijzonder zuur. De ploeg uit Waardenburg kreeg over de hele wedstrijd de beste kansen. Voor rust hadden de manschappen van trainer Cor Prein het duel al gemakkelijk op slot kunnen gooien. Maar slechts één kans wisten de bezoekers toen te verzilveren via Pascal Rinck in de zevende minuut (0-1).

Machtige omhaal

Het missen van de mogelijkheden die WNC kreeg, werd na rust door Roda Boys bestraft. Een machtige omhaal van Jean Philip Becht leidde de ondergang van WNC in (1-1). En nadat Pascal Rinck de 1-2 voor de Waardenburgers had laten liggen, scoorde een andere Pascal aan de andere kant. Met een fraaie kopbal was het invaller Pascal Ippel die Roda Boys zomaar voorbij WNC loodste (2-1). "Dit had nooit mogen gebeuren", was WNC-trainer Cor Prein na afloop diep en diep teleurgesteld. "Qua kansenverhouding hadden we zeker moeten winnen. Maar ja, je weet als je het zelf laat liggen dat dan de andere partij toeslaat. Deze nederlaag was onnodig."

Orde op zaken

WNC verzuimde voor rust orde op zaken te stellen. Het kreeg daarvoor wel vier mogelijkheden. Alleen Pascal Rinck deed zijn plicht. Maar Mark den Hartogh en Adrian Koziolek deden dat niet. De laatstgenoemde trof overigens de uitstekend keepende Ferdi Kwetters op zijn weg toen hij vergat de bal te stiften. In deel één van de wedstrijd was WNC ook beter dan de thuisclub. Bij de Aalstenaren ontbrak het aan stootkracht en ook de wil om te winnen leek voor rust ver zoek.

Agressief

Dat was na rust bij de thuisclub anders. Een agressief Roda Boys wilde zich ineens toch niet gewonnen geven. Trainer Pieter Tuns had wat omzettingen doorgevoerd, met als belangrijkste wijziging een invalbeurt van Pascal Ippel voor Dennis van Es. "Dennis speelde wat ongelukkig met het 'doorvoetballen'. Het inspelen van Toby Tan lukte niet zo. Daarom heb ik Pascal in de punt gezet", legde Tuns uit.

Instelling

Tuns zag in de tweede helft ook dat zijn team een andere instelling toonde. "Ze wilden laten zien dat ze toch wel van de onderste plekken weg willen." Het betaalde zich allemaal uit. Eerst via die wonderlijke gelijkmaker van JP Becht. Ondanks dat hij 35 lentes telt, speelde hij even als een jongeling van 20 door met een fraaie omhaal WNC-keeper Arjen Kaasjager te passeren (1-1). Even later vergat Pascal Rinck om WNC weer op poleposition te brengen. Alleen voor keeper Ferdi Kwetters maakte hij dezelfde fout als voor rust Adrian Koziolek. Ook Rinck vergat te stiften.

Genadeklap

Opnieuw kwam Kwetters als overwinnaar uit het één op één duel. Drie minuten later diende Pascal Ippel, na een afgemeten voorzet van Toby Tan, met het hoofd WNC de genadeklap toe (2-1). Na het laatste fluitsignaal van arbiter Van Rijn likte WNC treurig haar wonden.

"Ongelooflijk dat we zelf niet scoorden en vervolgens ook nog zulke tegengoals krijgen. We hadden een mooie serie neer kunnen zetten door vandaag hier te winnen en volgende week bij GDC", reageerde WNC-keeper Arjen Kaasjager ontluisterd.