Presentatie Walraven Racing Team

vuren • Op de Vurense thuisbasis van het Walraven Racing Team werd vrijdag het team en de Ten Kate Honda CBR 1000RR SP gepresenteerd aan sponsoren, media en fans.

De aanwezigen kregen uitleg over het komende ONK/BeNeCup seizoen door coureur Nigel Walraven, daarnaast werd het team voorgesteld door manager Oscar Walraven. Die benadrukte dat het onderlinge gevoel goed is. "Iedereen kent z'n taak en voert die zo professioneel mogelijk uit. Daarnaast is plezier een belangrijke factor. Ik heb veel vertrouwen in het komend seizoen." Volgens Walraven ligt de focus op het Nederlands kampioenschap. "Daarnaast hebben we een evenement waar we wat goed te maken hebben: de FIM Superstock 1000 race in Assen. Al zijn we nog op zoek naar financiële middelen hiervoor."

Afzien en spanning

Nigel Walraven liet weten dat dit het vijftiende jaar is dat hij met motorsport bezig is. "Ik zou liegen als ik niet zou toegeven dat ik het afgelopen jaar getwijfeld heb om door te gaan. Het was een jaar van afzien en spanning", doelde hij op de zware rugblessure waardoor hij maandenlang was uitgeschakeld. "Maar ik ben er goed uitgekomen. Ik kon hard trainen en dat zorgde er voor dat ik weer zin kreeg om op de motor te stappen. Ik heb het gevoel dat ik mijn vorm van eind 2014 snel kan oppakken. Daarbij kan ik niet wachten om op deze prachtige Honda te stappen. Mijn doel voor komend jaar is om het kampioenschap binnen te halen en weer plezier te hebben." Het team vertrekt over twee weken naar Spanje. De eerste meters worden gereden op het circuit van Almeria, aansluitend gaat het team naar Aragon, eind maart doet Walraven mee aan een OW Cuprace in Assen. De eerste race start in het weekend van 9 en 10 april in het Franse Croix.