• Kofferweb.nl is door twee fraaie overwinningen dicht bij promotie.
• Kofferweb.nl is door twee fraaie overwinningen dicht bij promotie. Foto: Archieffoto

Promotie dichtbij voor Kofferweb.nl

rumpt • In de tiende ronde van de topteamcompetitie rekende Kofferweb.nl af met Hektisch Biljartschool BV '75 uit Leusden. De naaste concurrent werd twee keer met 4-2 verslagen.

Het beladen duel tussen de nummers een en twee van de 1e divisie betekende voor de gasten uit Leusden een kans de achterstand van vijf wedstrijdpunten terug te brengen tot één punt. Het topteam uit Rumpt voelde daar echter weinig voor en kwam zeer sterk voor de dag. In de opstelling stonden Gerrie van Eck (libre), Lyon Megens (kader 47/2) Marco Kivits en Frank Vermeulen (bandstoten). De tegenstanders speelden met Christian Poether (D) (libre), Jacques de Beurs (kader 47/2) en Edgar de Hek (bandstoten). Gerrie van Eck speelde een prima partij tegen Christian Poether en zette in de eerste beurt een serie van 215 op het bord. Dit was meteen de genadeklap voor de Duitser. Poether kwam niet meer tot scoren en eindigde de partij in vijf beurten op 23 caramboles. Lyon Megens speelde gelijktijdig zijn partij tegen Jacques de Beurs, een duel dat beide kanten op kon. Megens moest echter zijn tweede nederlaag van het seizoen incasseren. Na tien beurten besliste De Beurs de kaderpartij en liet Megens op 135 caramboles achter. De beslissing moest vallen in de bandstootpartij tussen Marco Kivits en Edgar de Hek. Kivits speelde een partij op eredivisieniveau. Na zes beurten stond hij voor met 20-3. In de zevende beurt maakt hij een geweldige bandstootserie van 55 caramboles en beëindigde meteen de partij. Een geweldige prestatie met een moyenne van boven de tien en teamwinst voor de Rumptenaren.

In de tweede confrontatie kon een nog groter gat worden geslagen met de naaste concurrent. Van Eck keek in het libre tegen Poether na vijf beurten tegen een achterstand aan van 20-60. Met opnieuw een hoge serie van 230 wist hij zijn partij toch in vijf beurten te winnen. Zodoende won Van Eck twee keer in het libre, met een moyenne van 50. Lyon Megens en Marco Kivits of Frank Vermeulen hadden met deze voorsprong de kans de tegenstander voorgoed af te schudden en dubbele teamwinst binnen te halen. Omdat Kivits zeer sterk had gespeeld in de eerste partij werd besloten Frank Vermeulen niet op te stellen. Een goed keuze, want Kivits caramboleerde in een gedegen tempo in zestien beurten naar de finish. Lyon Megens maakte een mooie serie van 105 in de vijfde beurt. Deze werd beantwoord door De Beurs met 108. Megens miste kort hierna en in de zesde beurt werd de partij uitgespeeld door De Beurs.

Met nog drie ronden te gaan, lijkt het kampioenschap - en promotie naar de eredivisie - een formaliteit. Speelronde elf is op 26 maart tegen Topteam Verploegen uit Wijchen. Hier kan het kampioenschap al worden behaald als Moira - de nieuwe nummer twee - punten morst en de Rumptenaren dubbele winst binnenhalen tegen de nummer tien op de ranglijst.