• WHV strijdt nog tegen degradatie.
• WHV strijdt nog tegen degradatie. Archieffoto WHV

WHV tenonder tegen koploper Zuvo

asperen • De heren van volleybalvereniging WHV bleken dit weekend niet opgewassen tegen koploper Zuvo: 1-3.

Hoewel WHV prima partij bood, was de ploeg uit Zundert in de slotfase van de sets steeds de constante partij. De tweede set was een prooi voor de Asperense ploeg die zo toch een punt wist te pakken. Die punten zijn hard nodig in de strijd voor lijfsbehoud. WHV startte prima. De service zorgde voor veel druk op de tegenstander die moeite had een goede side-out te spelen. Langzaam maar zeker kreeg Zuvo grip op het spel van WHV. De passing werd langzaam beter en de ploeg creëerde ook meer druk via de service. De passing richting spelverdeler Niels Reder werd daardoor onzuiverder, zodat het voor WHV lastiger werd de aanvallers vrij te spelen. Die werden daardoor steeds vaker geconfronteerd met een hoge blokkering en kwamen moeilijker tot scoren. Zo ging de eerste set verloren. In de tweede set drukte WHV wél door. Opnieuw was de service het belangrijkste wapen om het Zuvo lastig te maken. Mét hard werken, leidde dit in deze set tot de overwinning en zelfs tot hoop op de winst. In de derde set deed WHV goed mee. Toch liet de ploeg de zege in de eindfase glippen. Waar Zuvo vanaf de 20 amper fouten meer maakte, slopen bij WHV slordigheden in het spel. Het verlies van de derde set betekende niet alleen een 1-2 achterstand, maar ook het einde van het geloof in een goede afloop. In de vierde set was WHV geen schim meer van de ploeg uit de eerste drie sets. Daarmee werden set en eindzege een prooi voor Zuvo. WHV moet flink aan de bak: met zes wedstrijden te gaan, is het team nog niet veilig. Zaterdag krijgt men ATAK'55 - nummer drie op de ranglijst - op bezoek.