• WHV ging in een spannend duel net onderuit.
• WHV ging in een spannend duel net onderuit. Foto: Stockfoto

Laatste set toch voor dames WHV

asperen • De dames van WHV namen het vrijdagavond op tegen ODI. Na een felle strijd trok de thuisclub met 1-3 aan het kortste eind.

De ploeg uit Asperen was voor het eerst dit seizoen compleet, ODI is een directe concurrent, dus er werd uitgekeken naar een leuke wedstrijd. De eerste set begon WHV wat aarzelend, maar ook ODI liet steken vallen, waardoor hun voorsprong niet al te groot werd. Na een time-out aan Asperse kant, spraken de dames van WHV af vooral 'met plezier' te spelen. Dat was terug te zien in het spel, al werd de set nipt verloren met 23-25. Ook in de tweede set ging de score gelijk op. Naarmate de set vorderde, maakte WHV wat fouten. Het blok bij ODI stond goed, waardoor de aanvallen van WHV steeds moeizamer verliepen. Bovendien liet ODI een paar mooie servicereeksen zien. De setwinst ging dan ook naar ODI met 21-25. Beide teams begonnen fel aan de derde set. Mooie, strakke aanvallen van Bernadet Arendsen zorgden ervoor dat WHV een kleine voorsprong nam. Dat werd gevolgd door een goede servicereeks van opnieuw Arendsen. Helaas was het net niet voldoende voor de winst, ODI won ook deze set met 22-25.

De laatste set moesten de dames van WHV binnen halen, nadat ze in de eerste drie sets zo dichtbij de winst waren geweest. Goede passes van Romy van Wijk zorgden ervoor dat spelverdeelster Mirjam Steenis kon kiezen tussen haar aanvallers. Na een uitstekend blok van Stefanie van Vliet was de vreugde compleet en wonnen de dames van WHV deze set met 25-23.


Zaterdag speelt WHV om 14:30 uit tegen koploper Volley Tilburg.