• Heukelum verzuimde tegen HSSC'61 de winst te pakken.
• Heukelum verzuimde tegen HSSC'61 de winst te pakken. Foto: Wim de Bruijne

Sterk en frivool Heukelum vergeet te winnen bij HSSC'61

hei- en boeicop • In de subtop van de 3e klasse C bleven HSSC'61 en Heukelum in evenwicht. De gasten leken op weg naar een verdiende overwinning, maar vlak voor tijd scoorde Floris Kool vanaf de stip de 3-3.

Die strafschop was dubieus en leidde tot nogal wat opwinding bij Heukelum. In de eerste helft verzuimde arbiter 't Lam uit Almkerk namelijk om de bal in Heukelums voordeel op de stip te leggen. Toch was er bij de gasten ook het besef dat Heukelum het puntenverlies aan zichzelf te wijten had. Trainer Arjan de Vries was in ieder geval tevreden over het spel. "Ik heb weer een frivool en gretig Heukelum gezien en bij vlagen genoten van mijn ploeg. Voor rust ontbrak het soms aan de goede eindpass, of had de keeper een goede redding in huis. Na rust hadden we het af moeten maken."

Kwaliteit

HSSC-trainer Marten Boverhof kneep zijn handen dicht met het punt. "We wisten dat Heukelum voetballend verder is en dat bleek vandaag ook. Zij hebben heel veel kwaliteit. Bij ons lukte het voetballend niet. Als je dan toch drie keer weet te scoren en een punt pakt, kun je alleen maar tevreden zijn." Heukelum deelde in de eerste helft de lakens uit op Het Plein, maar scoorde niet. Vijf minuten na rust was het wel direct raak voor de thuisploeg. Lucas van Dam rondde een counter prima af: 1-0. Daarna vielen de doelpunten als rijpe appels. Benjamin Meijdam trok de stand gelijk, waarna Lucas van Dam opnieuw voor een Heicopse voorsprong zorgde. Die hield echter niet lang stand, want vijf minuten later ging Heukelum aan de leiding. Carlo van Santen trok de stand gelijk. Ferry Meijdam tekende met een fraaie lob voor de 2-3.

Strafschop

Omdat Heukelum daarna verzuimde afstand te nemen, mocht HSSC'61 blijven hopen. Kort voor tijd werd die hoop waarheid. Scheenhart ging naar de grond en scheidsrechter 't Lam wees naar de stip. De strafschop van Floris Kool was niet goed, maar wel hard ingeschoten, waardoor doelman Yoerik van 't Pad werd geklopt: 3-3.

Cruciaal

"We hebben het over onszelf afgeroepen. Als je 2-4 of 2-5 voor staat, overkomt zo'n penalty-geval je niet of heeft het in ieder geval geen invloed meer", vond De Vries. "Dit is zuur voor de jongens, maar we moeten onze wonden likken. De focus moet op volgende week. Dan krijgen we Wieldrecht op bezoek en die wedstrijd is cruciaal."

HSSC'61 miste door het gelijkspel de tweede periode, maar daar was de ploeg ook zeker niet mee bezig. "Dan hadden we vandaag met 6-0 moeten winnen en later ook nog tegen Wiel-drecht. Dat we dat niet zouden redden, was wel duidelijk", zei Boverhof.

Maarten van Hoogevest