• Iris Kok en Rianne van Es-Kon, optometristen.
• Iris Kok en Rianne van Es-Kon, optometristen. Foto: aangeleverd

Versluis Optiek breidt verder uit

leerdam • Versluis Optiek heeft er een derde oogmeetruimte bij gekregen. Om deze uitbreiding te vieren is er vrijdag 4 maart een open avond. Belangstellenden zijn welkom tussen 19:00 en 21:00 uur.

Versluis Optiek beschikt na de verbouwing over een contactlens-, optometrie- en een algemene oogmeetruimte met de nieuwste apparatuur. "Met deze oogmeetapparatuur kunnen wij nog beter inspelen op de persoonlijke kijkwensen en zijn we klaar voor de toekomst", vertellen Jaap en Marja Versluis, eigenaren van Versluis Optiek in Leerdam. "Naast een nauwkeurige oogmeting kunnen onze optometristen met behulp van onder meer een OCT-scan het netvlies beoordelen op eventuele oogaandoeningen. Deze onderzoeken kunnen gericht zijn op klachten van droge ogen, verhoogde oogdruk, erfelijke aandoeningen. Indien er afwijkingen worden geconstateerd, wordt u doorverwezen naar uw huisarts."


Functionele oogzorg

Als vervolg op een oogmeting of een optometrisch onderzoek kan er bij functionele oogzorg worden gekeken naar de samenwerking tussen de ogen. Bij deze onderzoeken wordt er onder meer een prismameting verricht. Versluis Optiek is ook aangesloten bij de Functioneel Optometrie Nederland (FON).

Mensen die ook benieuwd naar de gezondheid van hun ogen, kunnen altijd binnenlopen voor meer informatie of het maken van een afspraak. Versluis Optiek nodigt daarnaast belangstellenden uit voor de open avond op vrijdag 4 maart, van 19:00 tot 21:00 uur. Versluis Optiek is te vinden aan de Kerkstraat 62 in Leerdam.