Leerdam Sport speelt gelijk tegen Nivo Sparta

leerdam • Leerdam Sport en Nivo Sparta scoorden zaterdag niet. De Bommelse ploeg was eerst beter, maar een rode kaart voor Nivo-captain Bjorn Jongste veranderde kort voor rust het spelbeeld.

De thuisclub kreeg na rust de meeste kansen, maar de paal voorkwam vlak voor tijd een goal van Juarth Leihitu. Met de 0-0 schoot Leerdam Sport in de degradatiestrijd weinig op. Het gebrek aan productiviteit is schrijnend. Trainer Danny Zinhagel zit er mee in zijn maag: "Om te winnen, moet je scoren maar dat is juist ons probleem. Voor rust brachten we qua spel te weinig. Tegen tien man hebben we na rust goede kansen gehad. Onze afwerking is echter onvoldoende." Voor rust was Nivo Sparta beter. Bart Geurts trof al vroeg de paal. Een knal van hem ging net naast. Na een half uur ging Leerdam Sport door de de trage spelopbouw in de fout. Keeper Ridvan Elmaci voorkwam dat Geurts scoorde. Een rode kaart voor Nivo Sparta-aanvoerder Bjorn Jongste bracht de ommekeer. Arbiter Kuijntjes bestrafte een overtreding tegen Marko Luksen met rood. Luksen maakte de eerste helft nog vol, maar werd toen geblesseerd vervangen door Yoni Sahertian. Tegen tien man kreeg Leerdam Sport mogelijkheden. Keeper Dennis Westerlaken stopte twee schoten van Yat-Wing Law. In de slotfase kwam de thuisclub dichtbij winst. Uit een voorzet van Juarth Leihitu kopte Wouter Jetses over. Op aangeven van Ray Kant schoot Leihitu te slap in. Na een Bommelse defensiefout was het in de extra tijd bijna toch nog raak. Leihitu schoot de bal echter tegen de paal.