Lingesteyn opent haar deuren

leerdam • Verpleeghuis Lingesteyn opent zaterdag 19 maart haar deuren tijdens de landelijke Open Dag van de Zorg. Belangstellenden zijn tussen 10:00 en 13:00 uur welkom op deze Rivas-locatie aan het Lingesteynplantsoen. Het thema van deze dag is 'Rivas voor jong en oud'.

Geïnteresseerden die meer willen weten over wonen in Lingesteyn kunnen deelnemen aan de rondleiding. De deelnemers bezoeken onder andere een appartement van de bewoners met een lichamelijke beperking in gebouw Glasstaete. Ook gaat de rondleiding naar Hornstaete met de woongroepen voor bewoners met dementie. Hier wordt ook de tovertafel getoond.

In het hoofdgebouw van Lingesteyn zijn diverse kramen te vinden met onder andere informatie over thuiszorg van Rivas. Bezoekers kunnen bij de medewerkers van het Cliënt Contact Centrum terecht met vragen over verhuizen naar het verpleeghuis en de regelgeving die daarbij komt kijken, zoals het Centrum indicatiestellling zorg (Ciz) en een zorgzwaartepakket (zzp). Jonge bezoekers van de open dag kunnen hun pop of beer meenemen. De jeugdverpleegkundigen houden daarvoor een speciaal consultatiebureau.

Op het gezondheidsplein, de entree van Lingesteyn en de Lingepolikliniek, is Rivas Leef&-winkel voor gezondheidsproducten en zorghulpmiddelen geopend. Hier zijn zorghulpmiddelen en gezondheidsartikelen te leen, te huur en te koop; voor ouderen, maar ook voor (aanstaande) ouders. De medewerkers staan deze dag paraat om meer informatie te geven over de mogelijkheden en een persoonlijk advies. Ook de BENU Apotheek opent voor de gelegenheid haar deuren. Tevens is hier de Mimakkus-clown aanwezig. Op het buitenterrein krijgen geïnteresseerden advies over een scootmobiel en zij kunnen een proefrit maken op het parcours.