• In een slechte derby trok Herovina zaterdag aan het langste eind.
• In een slechte derby trok Herovina zaterdag aan het langste eind. Foto: Wim de Bruijne

Zwak Vuren niet bij machte buurman te pijnigen

Waalderby prooi voor Herovina

herwijnen • Hoewel beide trainers aangaven dat op het zware en hobbelige veld in Herwijnen goed voetbal niet mogelijk was, was het wel erg mager wat beide ploegen het dappere publiek voorschotelden. Vooral voor rust was het niveau ronduit bedroevend. Het begin was nog hoopvol geweest. Kevin Steenbruggen opende al na vier minuten de score. Halverwege de wedstrijd bleek het echter de enige bal tussen de palen te zijn geweest. In de tweede helft werd het allemaal wat levendiger en maakten de doelpunten de wedstrijd het aanzien nog enigszins waard, maar goed voetbal was in geen velden of wegen te bespeuren. Die enige treffer van Kevin Steenbruggen had nog eenvoudig voorkomen kunnen worden. Bij een vrije trap van ruim twintig meter posteerde Vuren-doelman Daniel Toemen zijn muur niet goed, waardoor Steenbruggen laag en hard kon binnen schieten. Dat de bijna 43-jarige keeperstrainer Toemen onder de lat stond, was niet bepaald uit luxe. Eerste doelman Jacco Versluis is geblesseerd. Tweede keeper Tim Ritmeester zat na zijn rode kaart van vorige week zijn wedstrijd schorsing uit. Het keepersleed werd voor Vuren nog erger toen Toemen na een halfuur geblesseerd uitviel. Veldspeler Leendert Romijn was voor de zekerheid als reserve-doelman meegenomen en mocht die rol dus inderdaad vervullen.

Na afloop trok Toemen het boetekleed aan voor de eerste treffer. "Ik was wel wat nerveus in het begin van de wedstrijd. Ik ben altijd wel stand-in, maar heb al drie jaar geen wedstrijd meer gekeept. Die muur stond gewoon niet goed. Daarna voelde ik me echter steeds beter. Uit het niets raak ik jammer genoeg geblesseerd. Ik zette even aan en het schoot in mijn kuit", zei Toemen, die na de wedstrijd met de nodige moeite van sportpark De Kol weg strompelde.

Meer schwung

Na rust kwam er iets meer schwung in de wedstrijd. Vuren probeerde Herovina onder druk te zetten om de achterstand ongedaan te maken. Dat leidde wel tot een licht overwicht, maar Herovina hoefde zich geen moment zorgen te maken. Vuren creëerde namelijk geen enkele kans. Eigenlijk was het na een kwartier ook wel gedaan met de spanning toen Remon Prijs een corner van Jeffrey van der Meijden binnen frommelde. Tien minuten voor tijd viel de beslissing met de 3-0 van Dylan Strijk. De mooiste momenten van de wedstrijd moesten gelukkig voor het verkleumde publiek nog komen. Sjors Vonk schoot een vrije trap van twintig meter prachtig in het doel (3-1). Het slotwoord was weer voor Steenbruggen. Romijn was uit zijn doel gekomen om een bal weg te werken. Steenbruggen kreeg die bal in zijn voeten toen de Vuren-doelman nog niet op zijn post terug gekeerd was en schoot van bijna veertig meter raak: 4-1. "Die laatste goals waren de kers op de taart. Al was de taart zelf wel een beetje zuur", vond Herovina-trainer Job de Bruijn, die de vakantie vierende Gertjan Potters verving. "Gezien de personele problemen van Vuren moesten wij deze wedstrijd gewoon winnen. Alleen moet je het dan nog wel doen. We kregen na rust veel ruimte en die hadden we eerder moeten benutten. Dat zij spelers missen, kan ook een gevaar zijn. Dan zakken ze wat verder terug en houden de linies kort op elkaar. Soms maakt dat onvermoede krachten los bij een ploeg. Dat is vandaag gelukkig niet gebeurd."

Vuren-trainer Albert van Zandwijk moest het stellen zonder onder meer Bart Muilenburg en Bas van der Vliet. "En dat maakt bij ons nogal verschil. We konden vandaag voorin de bal niet vast houden. Als dat wel lukt, kunnen we gevaarlijk worden via de flanken. Het was vandaag echter gewoon erg slecht. Het lukte allemaal niet. We wilden hetzelfde uit de kleedkamer komen als vorige week toen we binnen tien minuten van een 2-0 achterstand terug kwamen. De wil was er vandaag wel, maar we waren niet bij machte om Herovina pijn te doen."


Maarten van Hoogevest