Streefkerk wint puur op karakter van Heukelum

streefkerk • Gebalde vuisten en rauwe vreugdekreten; het was een tijdje geleden dat ze bij vv Streefkerk te zien en te horen waren. De 2-1 thuisoverwinning op Heukelum vormde zaterdag een goede aanleiding.

"Dit was in meerdere opzichten een speciale wedstrijd", vond Streefkerk-trainer Maarten van Gastelen na afloop van het niet beste, maar zeker wel boeiende duel.

"In de eerste plaats vanwege het overlijden van Streefkerks gewaardeerde erelid en consul Her van Meerkerk. Dat kwam hier binnen de vereniging erg hard aan. Daarnaast was het zaak om weer eens punten te halen, het liefst drie. Dat hebben we gedaan."

Heer en meester

In het eerste kwartier zag het daar overigens totaal niet naar uit. Heukelum kreeg alle ruimte om te voetballen en toonde zich in die fase heer en meester op het zware veld van de thuisclub.

Het nerveus gestarte Streefkerk herstelde zich daarna en slaagde er zelfs in om in de 28e minuut op een 1-0 voorsprong te komen via zijn goaltjesdief Lennert de Vries. Heukelum probeerde vervolgens met fantasieloos en veel te traag 'postbodevoetbal' op gelijke hoogte te komen. Dat lukte in de 43e minuut via een snoeiharde uithaal van Heukelums beste man Benjamin Meijdam.

Counter

Na de pauze voerde Heukelum het tempo op en trok Streefkerk zich steeds dieper terug op eigen helft, gokkend op een succesvolle counter.

Die tactiek zette zoden aan de dijk. Het was opnieuw Lennert de Vries die scoorde: in de 69e minuut schoof hij de winnende treffer binnen. Het met veel karakter strijdende Streefkerk hield de nipte voorsprong vervolgens vrij eenvoudig vast.

"We liepen veel teveel met de bal", stelde Heukelum-trainer Arjan de Vries vast. "Daarmee speelden we Streefkerk in de kaart."

Jan Timmer