Onnodig verlies voor beter Leerdam Sport

leerdam • Leerdam Sport leed thuis tegen Altena uit Nieuwendijk een onnodige 1-2 nederlaag.

Na een kwartier gaf Eloys Tapirima de thuisclub verdiend de leiding. Altena voetbalde voor rust zwak, maar kwam meteen na de pauze via Jeffrey Littel toch langszij. Tim van Maastrigt bezorgde Altena ruim een half uur na rust met 1-2 zelfs de volle winst.

Voor rust kreeg Leerdam Sport duidelijk de beste kansen. Eloys Tapirima schoot in de beginfase over. Uit een pass van Marko Luksen schoot Juarth Leihitu wel goed in, maar keeper Marrien van den Heuvel redde. Na een kwartier werd het verdiend 1-0. Met zijn tweede schot scoorde Eloys Tapirima in de rebound. Met die 1-0 ruststand kwam Altena nog goed weg.

Het herstel van Altena na rust kwam echter snel. Binnen één minuut was het al raak. Luuk Molenschot gaf voor en Jeffrey Littel scoorde: 1-1. Leerdam Sport was niet aangeslagen, maar enkele corners en goede acties van Marko Luksen en Juarth Leihitu leverden geen doelpunt op. Gebrek aan stootkracht blijft het Leerdamse manco. Het doelpunt viel in de 78e minuut juist aan de andere zijde. Hans den Haan kopte nog tegen de lat, maar Tim van Maastrigt benutte de rebound: 1-2. En het dreigde nog erger te worden, maar Altena-invaller Dennis van Munster die de Leerdamse keeper al voorbij was, schoot in het zijnet van een leeg doel.

Aan de gelijkmaker kwam Leerdam Sport ook in de zeven minuten blessuretijd niet meer toe. Door de nederlaag blijven de Leerdammers duidelijk onder de degradatiestreep.