Is het Schoonrewoerd of Leerdam?

schoonrewoerd • Gemeente Leerdam organiseert woensdag 2 maart een bewonersavond om de schimmige woonplaatsgrens tussen Schoonrewoerd en Leerdam aan de kaak te stellen.

In Schoonrewoerd zijn er onlogische situaties als het gaat om de woonplaatsgrens. Denk aan de Overheicop en de Kerkweg. Een deel daarvan ligt in Schoonrewoerd en een ander deel in Leerdam. Dat is niet alleen lastig voor de postbode, maar funest voor hulpdiensten als zij moeten zoeken naar de adressen. Gemeente Leerdam wil daarom graag met de bewoners van deze straten bespreken waar ze liever bij horen: Leerdam of Schoonrewoerd. De officiële woonplaatsgrens tussen Schoonrewoerd en Leerdam ligt pal aan de zuidzijde van de bebouwing van dorpskern Schoonrewoerd. Vroeger was dit ook de gemeentegrens tussen beide gemeenten. Bij de gemeentelijke herindeling van 1986 is de ligging van de grens niet gewijzigd. Het was alleen geen gemeentegrens meer maar een woonplaatsgrens.

De gemeente wil nu achterhalen in hoeverre er behoefte is om de grens te herzien. En bovendien wil Leerdam uitleggen wat voor consequenties een dergelijke wijziging zou hebben. Er wordt tijdens deze avond geen definitief besluit genomen. Het gaat eerder om een inventarisatie. De bijeenkomst vindt plaats in Partycentrum Schoonrewoerd, vanaf 20:00 uur.