• HSSC'61 kon het uit niet bolwerken tegen De Alblas.
• HSSC'61 kon het uit niet bolwerken tegen De Alblas. Foto: Richard van Hoek

HSSC'61 verliest van De Alblas

oud-alblas • HSSC'61 ging zaterdag onderuit tegen De Alblas. Hierdoor heeft De Alblas aan een overwinning op Ameide voldoende om de tweede periodetitel in 3C af te dwingen.

Het elftal van trainer Michel de Raad zette met zijn 4-2 overwinning op periodeconcurrent HSSC'61 een belangrijke stap in de goede richting. Bij rust was het duel al gespeeld. De Alblas leidde op dat moment riant met 3-0 door treffers van Chris Koremans (tweemaal) en Kevin Dijk. De Raad keek er uiteraard met plezier naar. "Natuurlijk stap je lekker de kleedkamer in met een 3-0 voorsprong", gaf de coach onmiddellijk toe. "De kansen die we kregen, leverden ook meteen doelpunten op. Maar erg tevreden over het spel was ik niet."

Na de pauze slaagde HSSC'61 er in om op 3-1 te komen (eigen doelpunt van De Alblas-keeper Rene de Ruiter), waarna de defensieve onrust toesloeg bij de thuisclub en elke lijn uit het spel verdween. Gelukkig voor De Alblas toonde Chris Koremans zich niet 'in de war' door alle wanorde om zich heen. De koele spits tekende de 4-1 aan en besliste daarmee het matige duel. HSSC's Floris Kool bepaalde de eindstand op 4-2.

Superslecht

"De Alblas speelde zwak en van onze kant was het zelfs superslecht", vond HSSC-trainer Marten Boverman. "Natuurlijk deden we leuk mee om een periodetitel, maar dat het zicht daarop nu is vertroebeld doet me niet zoveel. Wij hebben heel andere prioriteiten. We zijn volledig gefocust op handhaving in deze afdeling. Hoe eerder HSSC'61 zich in veiligheid speelt, des te liever het me is."