• Rogier Gerritsen scoorde LRC's enige treffer.
• Rogier Gerritsen scoorde LRC's enige treffer. Foto: DBRN Fotografie

Thuisnederlaag tegen SDCP nieuwe dreun voor LRC

Degradatie lijkt onafwendbaar

leerdam • Met slechts zeven punten uit veertien wedstrijden zal het ontlopen van degradatie een hels karwei worden. Het degradatiespook waart niet zomaar rond op sportpark Bruinsdeel. Het heeft een tentje opgezet en is niet van plan voor het einde van het seizoen andere oorden op te zoeken. Mathematisch kan het allemaal nog wel. Zaterdag wacht immers de wedstrijd bij SVL, dat één plek boven LRC staat. De ploeg uit Langbroek heeft vijf punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Bij winst heeft LRC in ieder geval het bereiken van de nacompetitie weer in eigen hand.

Mager

De prestatie tegen SDC Putten biedt echter weinig hoop. Op het slechte veld was goed voetbal niet mogelijk, maar wat LRC liet zien was wel heel mager. Dat gold overigens zeker ook voor SDC Putten, maar die ploeg strafte in ieder geval het kinderlijke verdedigen van LRC af. LRC werd pas na een uur voor het eerst echt gevaarlijk, maar toen hadden de gasten al een comfortabele 0-2 voorsprong. Topscorer Rocco Keizer kopte na vijf minuten via de paal de 0-1 binnen.

Doelman Angelo Perini, die de geblesseerde Giordano van der Pol verving, leek nog redding te brengen, maar de grensrechter oordeelde dat de bal de lijn gepasseerd was. Trainer Marcel van Steenis wond zich nogal op over die treffer. "De grensrechter stond zeker niet op één lijn en vlagde ook pas erg laat." Volgens menig LRC'er, waaronder linksback Cor Bal, was de bal wel degelijk de doellijn gepasseerd. "En dan moet zo'n doelpunt inderdaad gewoon tellen. Frustrerend is het echter wel op dat moment", zei Van Steenis.

Kapitale fout

Ook na rust lag de bal weer snel in het net. Na een kapitale verdedigingsfout in het centrum van de LRC-defensie kon SDC-aanvoerder Justin van Groen eenvoudig de 0-2 binnen schuiven. De eerste kans - die LRC dus pas na een uur kreeg - was wel direct raak. Een goede voorzet van Rico Pires Leocadio, sinds een jaar lid van de selectie van LRC en nu voor het eerst in een thuiswedstrijd in de basis, werd op waarde geschat door Rogier Gerritsen. De verder onherkenbaar slecht spelende middenvelder kopte prima de 1-2 binnen. Normaal weet Gerritsen wel raad met slechte velden, slecht weer en een wedstrijd waarin strijd wordt verwacht. Van Steenis: "Vooral in de eerste helft was hij erg slecht. Dat heeft hij in de rust ook te horen gekregen."

In de twintig minuten na de aansluitingstreffer begon het eindelijk ergens op de lijken wat de Leerdammers op de mat legden. Voetballend was het nog steeds niet hoogstaand, maar er leek wat meer overtuiging in de ploeg te komen. Na een voorzet op maat van Danny van Steijn tikte Leocadio van dichtbij net naast. Een hard schot van Guido Luiten leek in de hoek te vliegen, maar doelman Manuel Hoogewoning voorkwam met een katachtige reflex de gelijkmaker. "Het wachten was op de gelijkmaker. We kregen een paar goede kansen en op dat moment misten we geluk, maar uiteindelijk is het natuurlijk ook een kwestie van kwaliteit", constateerde Van Steenis terecht.

Moeilijk

Een kleine tien minuten voor tijd was de wedstrijd al gespeeld. Na opnieuw een verdedigende fout, ditmaal van Wesley Swets, besliste invaller Dimitri Djollo met de 1-3 de wedstrijd. "Alles valt of staat met scoren", verzuchtte linksback Cor Bal na afloop. "Het is op dit moment ook gewoon erg moeilijk. We willen wel, maar komen steeds achter en lopen ook vandaag weer in het mes."

"De tegengoals hadden niet hoeven vallen. We geven echt niet veel weg, maar het is elke keer raak. Voetballend gaat het de laatste weken best aardig, maar het laatste stukje ontbreekt. Dat is mentaliteit en dat is heel lastig te veranderen. Die cirkel moet een keer doorbroken worden."

De altijd optimistische Van Steenis blijft ook nu geloven in een goede afloop. "We richten ons op een plek in de nacompetitie. We moeten gewoon van SVL winnen. Daar speelden we vorig seizoen een fantastische eerste helft. Als we daar drie punten pakken, hebben we alles nog in eigen hand."