Gehavend Haaften knokt zich langs SVS'65

spijk • Koploper Haaften leverde een knappe prestatie door met een gehavende ploeg bij SVS'65 te winnen: 1-2. Het was voor de thuisploeg pas de eerste thuisnederlaag in een jaar tijd.

SVS-trainer Glenn Calor had complimenten voor de gasten: "Haaften heeft het knap gedaan, ze hebben gevochten als leeuwen." Ook Denny van Geffen was tevreden over het optreden van zijn ploeg. "We hadden veel zieken en ook veel spelers die wel speelden, waren niet echt fit. Na een uur waren we op. Als je dan hier de zege over de streep trekt, heb je het gewoon heel goed gedaan."

Afwezig

Van Geffen moest het doen zonder de zieke Danny Verwolf, Marc Timmer, Michael Smit en Wilco van Putten. Doelman Remie van der Meijden was eveneens afwezig. Thijmen Gerringa en Ali el Abdi waren de hele week ziek, maar waren zaterdag wel present. Jordy Perdon kon eigenlijk niet spelen, maar deed toch twintig minuten mee.

Prima wedstrijd

Toch speelde Haaften lange tijd een prima wedstrijd. Uitblinker Jeffrey Wolf tekende voor de openingstreffer. Johnnie Noorthoek maakte er na rust 0-2 van. Daarna raakte de pijp leeg bij Haaften. Arno Sterk kreeg de aansluitingstreffer op zijn naam, waarna diezelfde aanvaller nog dichtbij de gelijkmaker was. Hij kopte op de lat.

Ondanks het verlies was Calor niet ontevreden: "Qua teamprestatie zijn we gewoon goed bezig. We hadden vandaag niet hoeven verliezen, maar dat moet je op het veld wel waarmaken."