Aanmelden voor 24ste Leerdamse vrijmarkt

leerdam • De Leerdamse vrijmarkt beleeft dit jaar haar 24ste editie. Het evenement vindt dit jaar plaats op zaterdag 4 juni. De markt zat vorig jaar rap vol, dus mensen die een kraam willen bemachtigen moeten zich snel aanmelden.

De Leerdamse vrijmarkt is een vrijwilligersinitiatief, dat zijn wortels heeft in het minderhedenbeleid. Het gebeuren is inmiddels uitgegroeid tot een manifestatie van sociale cohesie, aldus Gonnie van Haaften van de organisatie. "Het is een ontmoetingsplek geworden van en voor iedereen, jong, oud, man, vrouw, allochtoon, autochtoon, arm, rijk. Het is ook een podium geworden, waarop het Leerdamse verenigingsleven zich in al haar gevarieerdheid toont. Dit alles feestelijk opgeluisterd met optredens en demonstraties."

Inschrijven

Bewoners kunnen zonder aanmelding gratis een plek innemen op de vrijmarkt om spulletjes te verkopen. Alleen als zij een kraam willen huren, moeten ze zich inschrijven. Dit kost tot wat tot zondag 15 mei 35 euro, daarna 45 euro. Ook de verenigingen, de non-profit instellingen, de Leerdamse ondernemers en winkeliers en de handelaren van buiten Leerdam moeten zich voor de vrijmarkt in te schrijven. Verenigingen, non-profit instellingen en Leerdamse winkeliers en ondernemers kunnen het inschrijfformulier opvragen, sturen of afgeven bij Gonnie van Haaften, Oud Schaik 22, 4141 JB Leerdam. Mobiel nummer: 06-44654171. Of bij Sukru Gokdemir, Pr. Mauritzstraat 1, 4141 JC Leerdam (06-50231804). Ook kan er een inschrijfformulier aangevraagd worden op het e-mail adres: bestuur-vrijmarkt@telfort.nl.

In het programma is ook weer plaats voor het Leerdamse verenigingsleven. De Leerdamse verenigingen worden nadrukkelijk uitgenodigd om zich met demonstraties en optredens te laten zien aan het publiek. Zij worden verzocht dit te melden op het inschrijfformulier; dan kunnen zij worden opgenomen in het programma, wat betekent dat zij gratis één kraam krijgen.