BV Leerdam pakt winst in spannende slotfase

leerdam • De heren van BV Leerdam speelden zaterdag in Voorburg tegen Cobra Nova. Na een spannende strijd wonnen de basketballers met 70-78.

De thuiswedstrijd was destijds een walkover voor Leerdam. Coach Rolant van der Haar zette de mannen daarom op scherp. Toen duidelijk was hoe de tegenstander stond, werden de lange mannen gezocht. Onder aanvoering van Jarno Spaan liepen de Leerdammers uit naar 14-28 in het eerste kwart. Cobra Nova zette de verdediging in het tweede kwart om en plaatste een tussensprint. Na het tweede kwart hadden de Leerdammers nog steeds een voorsprong, maar de grote marge was verdwenen: ruststand 34-40. In het derde kwart slaagde BVL er niet in een vuist te maken. Het duel ging gelijk op met als tussenstand 47-52, nog net in Leerdams voordeel. De laatste 10 minuten moest er geknokt worden. Cobra Nova pakte de leiding en de gasten moesten vrezen voor de tweede seizoensnederlaag. Onder aanvoering van aanvoerder Joost Bakker die de rust bewaarde én door vier driepunters op rij van Hans de Heus kwam Leerdam toch nog terug. Uiteindelijk stond na een spannende slotfase een eindstand van 70-78 op de borden. Topscores: Jarno Spaan 25, Hans de Heus 23, Jos van Aalst 16.

De volgende wedstrijd is op 5 maart tegen nummer twee Forwodians uit Voorhout. Bij winst is het kampioenschap vrijwel zeker. Op 12 maart om 14:30 uur volgt in Berenschot de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.