• Het Rabo Eigen Huis Event vond zaterdag plaats.
• Het Rabo Eigen Huis Event vond zaterdag plaats. Foto: aangeleverd

Woonevent Rabobank groot succes

regio • Het Rabo Eigen Huis Event van de Rabobank trok zaterdag honderdzeventig bezoekers, leverde dertig speeddates op en kreeg een 8,5 als waardering van bezoekers.

Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden had het event speciaal opgezet voor mensen die willen doorstromen naar een volgende woning. Dit was voor de bank een nieuwe doelgroep, want eerdere woonevent richtten zich uitsluitend op starter. Het bleek een groot succes. Eén van de bezoekers vertelt: "Wij hebben ons huis op het prikbord van de marktplaats gehangen en informatie gekregen over een overbruggingslening. Wij kwamen voor project Helsdingen. Op het event hebben we een indicatie van de prijzen gekregen van het nieuwbouwproject in Vianen." Een andere bezoeker: '"Een mooi nieuw idee van de Rabobank. Het was top." Volgens communicatiemedewerker Corrie de Kluijver waren ook de standhouders - zo'n twintig in totaal - erg enthousiast. "Er zijn mooie nieuwbouwprojecten gepresenteerd. Waaronder De Kleine Haarse Kade, Hoef & Haag en Helsingen." Op twitter laat standhouder @brummelhuis weten: "#Bedankt voor de organisatie! Was absoluut een succes @thuisinbouwen." De Kluijver: "Onder de standhouders werd veel genetwerkt en kennis en ervaring uitgewisseld."

Naar verwachting stijgen de huizenprijzen dit jaar met 2,75 tot 4,75 procent ten opzichte van 2015. Wonen wordt in verhouding tot het inkomen daardoor voor het eerst sinds 2008 iets duurder. Paul de Vries, woningmarkteconoom bij de Rabobank: "De koopkracht en de werkgelegenheid groeien en dat is gunstig voor de woningmarkt. Daarbij blijft de hypotheekrente ook in 2016 waarschijnlijk historisch laag."