WHV wint nipt van directe concurrent

asperen • De Asperense volleybalheren speelden zaterdag uit tegen concurrent Jola Olympus, een confrontatie tussen de nummers negen en tien van de ranglijst. De heren van WHV trokken met 2-3 aan het langste eind.

Er was WHV veel aan gelegen de negende plek vast te houden. Dat lukte, al had men hier wel vijf sets voor nodig. Hoewel het team werd geteisterd door griepgevallen, kwam WHV in Made uitstekend uit de startblokken. Dankzij een goede servicedruk van Niels Reder en gevarieerd aanvalsspel werd het spel van de tegenstander ontregeld. Zo nam WHV eenvoudig afstand en pakte met 19-25 een 0-1 voorsprong. Helaas wisten de heren dat niveau niet vast te houden. Er sloop gemakzucht in het spel van de Asperenaren. WHV werd minder zuiver in de passing en was te voorzichtig in de aanval. Jola maakte daar dankbaar gebruik van: slechts 14 punten wist WHV in de tweede set te pakken. De equipe van John Kemp pakte de draad in de derde set weer op. De verre van fitte aanvoerder Stefan Arp toonde karakter en ging voorop in de strijd. René Roth pakte enkele prima blokkeringen en Vincent de Bie kwam mooi door op het midden. Daarnaast waren Virgil in de Eng en Sander Arp actief in het achterveld. Hoewel het aan het eind van de set nog spannend werd, pakte WHV de 1-2 voorsprong en kon op jacht naar een 1-3 overwinning. De start in de vierde set was met 2-6 veelbelovend. Waarschijnlijk dacht de ploeg op dat moment dat de overwinning binnen was. Het spel werd te slap, waardoor Jola de achterstand wist om te buigen in een voorsprong. Tegen het einde van de set kwam WHV dankzij een servicereeks van Wildrik van de Plassche terug, maar de inhaalreeks strandde op 23 zodat een vijfde set nodig was. Die vijfde set werd wél een prooi voor WHV. Op 27 februari ontvangt WHV thuis koploper Zuvo.