Inloopavond Samenloop voor Hoop Leerdam

leerdam • In de brandweerkazerne aan de Leerdamse Emmalaan vindt dinsdag 1 maart een informatieavond plaats voor de SamenLoop voor Hoop, die op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni in Leerdam plaatsvindt.

Het gaat om een inloopavond die om 19:30 uur begint en duurt tot 21:30 uur. Tijdens de avond kunnen er vragen worden gesteld en wordt er informatie verstrekt over de teams, de programmering en de ceremonies en meer. Ook is er ruimte om vragen te stellen over acties die georganiseerd kunnen worden om zo geld te genereren voor onderzoek naar kanker.

Een Samenloop voor Hoop is een vierentwintiguurs estafette waarbij teams gedurende vierentwintig uur een parcours lopen om stil te staan bij kanker. Een team hoeft niet volledig op het parcours te lopen, maar middels een zelf te maken schema. Teams kunnen worden gevormd door leden van een vereniging, een stichting, een bedrijf, een familie enzovoorts. Er is zaterdag 18 juni ook speciaal aandacht voor een kinderloop in de leeftijdscategorie van de basisschool. Dus scholen, maar ook verenigingen of particulieren kunnen aan deze kinderloop meedoen die viertentwintig minuten duurt.

Een team van volwassenen bestaat uit ongeveer vijftien deelnemers en het inleggeld bedraagt vijftien euro per persoon terwijl de inleg voor kinderen vijf euro bedraagt. Elke ingeschrevene krijgt een Samenloop voor Hoop-t-shirt.

De organisatie hoopt dat elk team een eigen activiteit ontplooit om rond de Samenloop een cheque aan te kunnen bieden en samen een mooi bedrag genereren. De gemeente, die zelf ook meeloopt, draagt dit project een warm hart toe.


q www.samenloopvoorhoop.nl/leerdam