• Impressie van de uitbreiding.
• Impressie van de uitbreiding. Foto: aangeleverd

Lingeborgh breidt uit met brugklasgebouw

geldermalsen • De bouw van het nieuwe brugklasgebouw van de Lingeborgh in Geldermalsen kan beginnen. De brugklassers moeten in januari 2017 terecht kunnen in het nieuwe gebouw.

De Lingeborgh maakte de afgelopen jaren een groeistuip door. In 2010 telde de school achthonderd leerlingen, dat zijn er inmiddels 1.300. Directeur Ronald van der Vlies: "De verwachting is dat dit aantal iets zal afnemen, maar op den duur zal het blijven hangen op 1.100 leerlingen." Het huidige schoolgebouw biedt echter maar ruimte aan achthonderd leerlingen, dus is er een uitbreiding nodig. In het najaar van 2016 verrijst er een nieuw gebouw op het terrein van de Lingeborgh: een eigen brugklasgebouw. "Hier kunnen de brugklassers samen wennen aan hun middelbare school en samen spelen én puberen.''

Volgens de directeur komt in de nieuwbouw dezelfde sfeer terug als in het huidige gebouw. "Het wordt een veilig, modern, eigentijds en gezellig gebouw. Leerlingen worden echt gezien en gekend en er is voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten. Er komen ook twee gymzalen en speciale vaklokalen in het gebouw." Tijdens de schooluren zal er geen bouwverkeer zijn.