• Maxime Verhagen (l) en Koos van Wijk tijdens de quiz.
• Maxime Verhagen (l) en Koos van Wijk tijdens de quiz. Foto: Aangeleverd

Van Wijk schenkt Torens

regio • Afgelopen week heeft Van Wijk Bouw de Techniek Torens op CBS de Wegwijzer in Heukelum en CBS het Kompas in Vuren officieel overhandigd.

De eerste handeling vond plaats op CBS de Wegwijzer in Heukelum, waar de delegatie van Van Wijk met open armen werd ontvangen door leerkrachten en leerlingen. Na een kort welkomstwoord van meester Martijn vertelden de leerlingen enthousiast over de werkjes die ze hadden gemaakt met behulp van de lessen uit de Techniek Torens.

Grootse aanpak

De overhandiging op CBS het Kompas in Vuren werd door Van Wijk Bouw en de school groots aangepakt. Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, was bij deze feestelijke overhandiging aanwezig. De oud-minister hield een leuke toespraak, waarin hij de leerlingen bewust maakte van alle onderdelen waar techniek bij nodig is. Daarna werd er afgeteld van tien naar nul en werden de torens onthuld. Vervolgens werden Koos van Wijk en Maxime Verhagen door de leerlingen flink op hun technische kennis getest. Elf leerlingen hadden zich verkleed, waarna beide heren het juiste beroep moesten raden. Verhagen en Van Wijk herkenden alle beroepen en kregen een luid applaus van de leerlingen.

Technieklessen

Van Wijk Bouw schenkt de Techniek Torens aan de scholen om technieklessen in het basisonderwijs te ondersteunen en kinderen al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor techniek. De Techniek Torens bevatten lesmateriaal waarmee leerlingen op een speelse en leerzame manier kennis maken met techniek. Daardoor worden kinderen gestimuleerd later een studie of beroep te kiezen in de techniek. Als dank kreeg Koos van Wijk een knutselwerk in de vorm van de Techniek Torens, met de namen van alle leerlingen. Dit fraaie kunstwerk hangt nu ingelijst bij de entree van Van Wijk Bouw.

Het bedrijf gaat in de toekomst samen met de scholen leuke excursies organiseren. Bovendien mogen de leerlingen een kijkje komen nemen bij de werken van Van Wijk Bouw. Meer foto's zijn te zien op de facebookpagina van Van Wijk Bouw: www.facebook.com/Van-Wijk-Bouw-BV.