Ameide neemt stappen

ameide • Naar aanleiding van de gebeurtenissen in de slotfase van de vorige week zaterdag gespeelde competitiewedstrijd Ameide-Asperen heeft het bestuur van Ameide maatregelen genomen.

Zo zal het terras bij de kantine bij thuiswedstrijden van het eerste elftal voorlopig gesloten blijven. Ameide verspeelde in de slotfase een 3-1 voorsprong tegen Asperen (3-3) en stoorde zich aan provocerend gedrag van één van de Asperen-spelers. De spanning op Meihoven was op dat moment 'om te snijden'. "Natuurlijk, bij voetbal horen emoties en emoties kunnen hoog oplopen als gevolg van 'teleurstelling' of ' provocerend' gedrag. Het kan echter nooit een excuus zijn om iemand verbaal of fysiek te bedreigen. Alleen dankzij het corrigerend optreden van anderen werd voorkomen dat alles echt uit de hand liep. Wij kunnen dit niet accepteren en hebben degenen die zich grensoverschrijdend hebben gedragen hierop aangesproken. Naar aanleiding hiervan zijn passende maatregelen getroffen", meldt het bestuur van Ameide op de clubwebsite. Om te voorkomen dat tussen spelers en supporters opnieuw 'onnodig' spanning ontstaat, is tevens besloten tot nader orde de terrassen die zich aan beide zijden bevinden van de opgang van en naar het veld tijdens de thuiswedstrijden van Ameide 1 af te sluiten voor alle publiek.

"We spreken de hoop en verwachting uit dat we in de toekomst van dergelijke negatieve wedstrijdspanning verschoond mogen blijven. Laten we weer gewoon 'ouderwets' met elkaar gaan genieten van het voetbal. Laten we er met elkaar voor zorgen dat iedereen zich op Meihoven, zeker ook onze gasten, welkom en veilig weet", aldus het bestuur van Ameide.