Winst voor basketballers

leerdam • Het eerste herenteam van basketbalvereniging Leerdam won zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen Westland Stars met 79-53.

Afgelopen zaterdag stond de dertiende wedstrijd van het seizoen op het programma voor het herenteam. Westland Stars uit 's Gravenzande kwam op bezoek.

Eerste plaats

De Leerdammers draaien prima in de competitie. Na twaalf wedstrijden staat het team op de eerste plaats met slechts één nederlaag. Dat verlies werd uitgerekend geleden in de uitwedstrijd tegen het team van Westland Stars, de nummer drie in de competitie. De Leerdammers waren zaterdag dus gebrand op een overwinning om zo de koppositie vast te houden. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd met regelmatig hard spel van beide kanten. BV Leerdam kon geen afstand nemen van Wetsland Stars. Met de rust stond er een kleine voorsprong van 37-30 op het bord. Al met al was het nog lang niet gespeeld. In het derde kwart kwam Leerdam beter in het spel, ook door het aanpassen van de verdediging van Westland Stars. Deze aanpassing van de tegenstander pakte duidelijk uit in het voordeel van de Leerdammers.

Overwinning

Na een lange reeks van goede scores doorgetrokken in het vierde kwart pakten de Leerdammers de overwinning met 79-53. Topscorer werd Jos van Aalst met 26 punten. Komende zaterdag spelen de heren een uitwedstrijd in Leidschendam tegen Cobra Nova. Met nog vijf duels te gaan, zijn de mannen mooi op koers om wederom het kampioenschap in de tweede klasse in de wacht te slepen.