• WNC-middenvelder Senaid Jukic in duel met Zuidvogels-aanvoerder Ricardo Tat.
• WNC-middenvelder Senaid Jukic in duel met Zuidvogels-aanvoerder Ricardo Tat. Foto: DBRN Fotografie

WNC blijft rode lantaarndrager na zwaarbevochten remise

WNC in slotfase toch nog naar gelijkspel

waardenburg • Op de valreep pakte WNC thuis tegen Zuidvogels uit Huizen een kostbaar winstpunt. Door een penalty na ongelukkig hands, halverwege de tweede helft, leek rode lantaarndrager WNC opnieuw te gaan verliezen. Diep in de extra tijd kopte Demian Ririmasse de thuisclub echter toch nog naar een 1-1 gelijkspel. WNC blijft in de eerste klasse wel onderaan, maar GDC en Roda Boys staan op de ranglijst dicht genoeg in de buurt om althans directe degradatie nog te kunnen ontlopen.

Vege lijf

Hekkensluiter WNC staat voor de loodzware opgave om na een zwakke eerste competitiehelft in het tweede seizoen in de eerste klasse het vege lijf te redden. Na het 1-1 gelijkspel tegen Zuidvogels lijkt het bereiken van de degradatie nacompetitie voor WNC het maximaal haalbare, want de kloof met de veilige tiende plaats blijft aanzienlijk.

Alleen volle winst aanstaande zaterdag in Leusden kan dat perspectief verbeteren. Tegen Zuidvogels had WNC werklust genoeg, maar het vertoonde spel was niet best en kon de bijna driehonderd toeschouwers niet bekoren.

Opgelucht

WNC-trainer Cor Prein was opgelucht dat het in elk geval in blessuretijd nog gelijk was geworden: "Er is hard voor dit punt gewerkt. Zuidvogels had voor rust meer balbezit, maar WNC kreeg ook twee kansen en gaf defensief weinig weg. Zo lukte het ons deze eerste helft met 0-0 door te komen. We voelden dat er na rust misschien meer te halen was. Maar na die penalty kwamen we toch achter. Op het eind kregen we echter de beste kansen met de late 1-1 als beloning. Als we die gelijkmaker eerder hadden gescoord, zouden we zelfs nog hebben kunnen winnen." Maar gezien het totale spelbeeld mocht WNC met de late 1-1 remise zeker niet mopperen.

Gevaarlijk

Zuidvogels was het eerst gevaarlijk, maar na tien minuten kreeg WNC na een voorzet van Adrian Koziolek de beste kans. Keeper Frank Mol keerde de kopbal van Pascal Rinck echter. Het veldspel van WNC voor rust was overigens erg mager. Zuidvogels had een overwicht, maar Ricardo Tat scoorde niet en bij een schot van Danny Roozendaal redde WNC-keeper Arjen Kaasjager met zijn voet. Uit een pass van Lorenzo Tat kwam Roozendaal helemaal vrij voor doel, doch hij schoot net naast. Ondanks diverse invallers was Zuidvogels beslist de betere ploeg. Toch kreeg WNC kort voor rust een riante kans op een voorsprong. Bas Smulders lanceerde Kevin Groffen en uit diens voorzet reageerde Thomas van Vark te laat om deze mogelijkheid te benutten. Tien minuten na rust ontsnapte WNC zelf weer aan een achterstand. Arjen Boekweit kreeg een mooie kans, maar via keeper Arjen Kaasjager en de lat ging de bal over het doel heen. Na een corner miste Jermain Heldoorn een serieuze kopkans.

Twee goals

Toch kwam de achterstand voor WNC na een saai tussenkwartier in de 71e minuut uit de lucht vallen. Scheidsrechter Gansner gaf de bezoekers na een ongelukkige handsbal van Kevin van de Velde een penalty. Aanvoerder Ricardo Tat benutte die strafschop: 0-1. Met inzet van de laatste krachten streed WNC tijdens de slotfase voor de gelijkmaker.

Ricardo Papilalja schoot na voorbereidend werk van Senaid Jukic en Hendri van Dooijeweert te slap in. In de 94e minuut kreeg WNC toch nog loon naar werken.Uit een vrije trap van Senaid Jukic kopte verdediger Demian Ririmasse raak: 1-1. Ondanks zeven minuten blessuretijd slaagde WNC er niet in alsnog te winnen.