• De nieuwe eigenaar Ralph Klaare brengt de Schildkamp in beweging; onder meer via een galerie.
• De nieuwe eigenaar Ralph Klaare brengt de Schildkamp in beweging; onder meer via een galerie. Foto: André Bijl

'Klaar voor een nieuwe toekomst'

asperen • De Schildkamp in Asperen is op alle fronten in beweging. Met een nieuwe chef-kok en een nieuwe 'kaart', een galerie, de trendy uitstraling van het interieur en plannen voor een baanbrekend concept: de Outdoor Experience. "We zijn toe aan een nieuwe fase", zegt Ralph Klaare.

De 53-jarige Klaare is al vier jaar actief als general manager en nam onlangs het bedrijf over van de familie Van Daalen. Zegt enthousiast: "Ik heb een prachtig vak: het de mensen naar hun zin maken." Vol trots geeft hij een rondleiding. Hangt een schilderijtje recht, wijst op de nieuwe indeling, het fraaie meubilair. "Niet oubollig, maar fris. Luxe, zonder protserig te worden. En gastvrij. Het is onze missie om onze gasten het gevoel te geven dat ze iets unieks beleven. Mensen moeten zich hier welkom voelen." Klaare voelt zich in de Schildkamp én in Asperen als een vis in het water. "Ik voelde me direct thuis. Een mentaliteit van hard werken en niet te veel praten. De mensen zijn bescheiden. Dat geldt ook voor de Schildkamp. We hebben de afgelopen jaren veel bereikt. Alleen zijn we vergeten dat te vertellen." Hij benadrukt dat de Schildkamp van 'vroeger' niet meer bestaat: de oud-Hollandse spelletjes, de ballenbak met frietjes, het steengrillen en straks ook de sporthal behoren tot het verleden. Alleen het bowlen – eventueel in combinatie met het tapazbuffet – is gebleven. "Ons restaurant heeft een metamorfose ondergaan met een nieuwe chefkok en een nieuwe menukaart. Moderne, smaakvolle gerechten, iets meer dan alleen een varkenshaasje met roomsaus." Het 'eten in een sporthal' heeft volgens Klaare plaats gemaakt voor het genieten van culinaire hoogstandjes. "Zelfgerookte zalm, snoekbaars, viscomposities, een kaneelbavarois met mooie, zachte stoofpeertjes - om te zuigen zo lekker - prachtige nagerechten met appels en peren uit de Betuwe en mooie wijnen. Veel producten komen bij leveranciers uit de streek vandaan. Het restaurant is zeer de moeite waard, een topper in de regio."

Klaare is ook enthousiast over de hotelmogelijkheden van de Schildkamp. "We runnen een driesterrenhotel met 64 kamers – waarvan een aantal het niveau heeft van vier sterren – en elf prachtige vergaderzalen die van alle gemakken zijn voorzien. Groepen uit het hele land maken er gebruik van en zijn enthousiast over de faciliteiten." Er is meer nieuws: in de catacomben van het gebouw is Klaare een kunstgalerie begonnen en deze zomer wordt de sporthal omgetoverd tot een enorm bos, waar groepen tijdens een Outdoor Experience aan team-building kunnen doen. "We bouwen een beleving die uniek is in ons land. Mensen wanen zich qua geur, licht en geluid in een oerwoud." Op termijn gaat Klaare ook de buitenkant van het gebouw aanpakken. "De Schildkamp wordt het visitekaartje van de gemeente."