• IRIS Belastingconsultancy breidt gestaag uit.
• IRIS Belastingconsultancy breidt gestaag uit. Foto: Aangeleverd

IRIS Belastingconsultancy breidt uit

vuren • IRIS Belastingconsultancy uit Vuren slaat haar vleugels uit. Niet alleen omdat Jeroen van Andel als compagnon toetreedt tot de VOF, maar ook omdat het bedrijf bezig is met allerlei producten die de dienstverlening aan de cliënten op een nog hoger niveau moeten brengen.

IRIS breidt zich sowieso gestaag uit. In 2010 begon Iris van der Heijden uit Heukelum als belastingconsulent haar eenmanszaak. Drie jaar later trad haar broer Tim toe tot het bedrijf. "Maar we groeien door, krijgen het steeds drukker." Vandaar dat nu ook Jeroen van Andel – partner van Iris – deel uit gaat maken van de VOF. Het drietal is enthousiast over de samenwerking. "Vooral ook omdat we ieder onze eigen specialiteiten hebben. We vullen elkaar prachtig aan." Zo begeleidt Iris van der Heijden starters en helpt die met de opbouw van hun bedrijf. "En uiteraard geef ik belastingadviezen en doe de aangiften." Haar broer Tim begeleidt particulieren die betrokken zijn bij emigratie en immigratie. "Zodoende is IRIS ook internationaal actief. Deze aangiften moeten nog ouderwets met de hand worden ingevuld: mensen moeten zich door een compleet boekwerk heen worstelen. Ik begeleid dat proces, met alle benodigde software."

Nieuwkomer Jeroen van Andel gebruikt de ervaring uit zijn vorige werkkring en gaat zich bezighouden met planning en advies voor zakelijke klanten en btw-aangiften. "Ik wil onze klanten vooral helpen zo efficiënt mogelijk te werken om processen zo soepel mogelijk te laten verlopen. ZZP-ers werken hard, pakken allerlei zaken aan en zijn druk met van alles en nog wat. Juist daarom is het belangrijk dat ze hun werk zo goed mogelijk organiseren. Daar wil ik bij helpen. We zijn bijvoorbeeld bezig met abonnementen om de boekhoudkundige zorgen te verkleinen en zaken te automatiseren. Doel is om het er voor de klanten zo eenvoudig mogelijk op te maken, zodat die zich vooral bezig kunnen houden met datgene waar ze goed in zijn: ondernemen."

Daar sluit het initiatief van Iris bij aan om online starterstrainingen te ontwikkelen. "Videotrainingen waar antwoord wordt gegeven op veel voorkomende vragen. De filmpjes maken starters wegwijs in het oerwoud van regels, vertellen waar ze recht op hebben en hoe het zit met de belasting. Ondernemers zijn vooral heel goed in hun vak, maar vergeten soms wat er bij komt kijken om een bedrijf draaiende te houden. En om een goede balans tussen werk en de privésituatie te vinden. Daar willen wij ze bij helpen."

IRIS is actief in een wijde regio rond Leerdam en Gorinchem, richt zich met name op belastingaangiften en advies voor ZZP'ers en particulieren.

IRIS Belastingconsultancy, Molenlaan 3, Vuren, tel.: 0345-740030, www.IRIS-belastingconsultancy.nl.