Martin Mans.
Martin Mans. Foto:

Concert Martin Mans in Zaltbommel

zaltbommel • De bekende organist Martin Mans verzorgt zaterdag 6 februari een orgelconcert in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel.

Mans speelt vanaf 20:00 uur improvisaties. Bezoekers mogen ook verzoeknummers indienen.

Mans (Melissant, 1965) is dirigent van twee grote mannenkoren in Nederland, 'De Gouwestem' te Waddinxveen en CSMK 'Noord-West Veluwe' te Nijkerk. Hij is daarnaast dirigent van het 20-koppige mannenensemble 'The Martin Mans Formation' en het 'One Day Male Choir', inmiddels het grootste mannenkoor van Canada. Met zangeres Petra Berger, Jan Vayne en zijn koren doet de organist en dirigent ieder jaar verschillende kathedralen aan met de tour 'Kathedraalconcert met Allure'. Tot slot schrijft hij muziek voor orgel, koor en orkest in diverse bezettingen.

Martin Mans ontving op zevenjarige leeftijd zijn eerste orgellessen. Elf jaar oud begon hij met het begeleiden van koren en op zijn twaalfde werd hij kerkorganist in zijn geboorteplaats. In deze periode schreef hij diverse orgelconcoursen op zijn naam. Op veertienjarige leeftijd speelde hij voor het eerst orgel voor de NCRV-radio. Ook bekwaamde hij zich in koordirectie. Sinds 1995 is Mans organist in de Breepleinkerk te Rotterdam. Zijn eerste cd met orgelimprovisaties werd met 'goud' bekroond. In de loop der jaren werkte hij mee aan meer dan 400 cd-opnamen (bron: Wikipedia)

De entreeprijs bedraagt 10 euro. In de voorverkoop en bij betaling online bedraagt de toegang 9 euro. Leden van PCOB, KBO en ANBO betalen 8 euro. Voor kinderen tot en met elf jaar geldt een entreeprijs van 5 euro. Meer info: www.martinmans.nl of 06-25391903.