Afbeelding
Foto: Hummeltjeshoeve

Boekjes lenen bij Hummeltjeshoeve

heukelum • Kinderdagverblijf de Hummeltjeshoeve in Heukelum heeft ter ere van de Nationale Voorleesdagen, een 'mini-bieb' geopend.

Dit is een klein huisje waar de medewerkers, met hulp van de kinderen, kinderboeken in leggen. Dit onder het motto 'lenen en ruilen'. Iedereen die het leuk vindt mag er gebruik van maken, ook nog na de voorleesdagen. De Hummeltjeshoeve hoopt hiermee het (voor)lezen te stimuleren. Ouders en kinderen zijn welkom om boekjes te brengen of te halen.

Het kinderdagverblijf in Heukelum heeft tijdens de Nationale Voorleesdagen nog tal van andere activiteiten ontplooid rond het themaboek 'We hebben er een geitje bij'. Zelfs de allerkleinsten vonden het prentenboek al reuze-interessant. Het prentenboek van het jaar, geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe, past helemaal bij de Hummeltjeshoeve, die de natuur en het buitenleven hoog in het vaandel heeft staan. Het boek gaat over de geboorte van een nieuwe bewoners op een kinderboerderij. Voor Mik het babygeitje heeft gevonden, gaat hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje.

Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt het prentenboek uit in een mini-editie, verkrijgbaar bij de boekwinkel voor 4,95 euro. Bij het prentenboek hoort een app. In de app kun je spelletjes spelen, liedjes luisteren en kijken naar de animatie van het prentenboek, voorgelezen door Georgina Verbaan.